Δράμα: Γονείς «χαντάκωσαν» τα παιδιά τους – Έχασαν τη χρονιά στο Λύκειο επειδή δεν ήθελαν τα self test

Δράμα: Γονείς «χαντάκωσαν» τα παιδιά τους - Έχασαν τη χρονιά στο Λύκειο επειδή δεν ήθελαν τα self test

Τρεις μαθητές Λυκείου στη Δράμα έχασαν την περσινή χρονιά από απουσίες επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν να κάνουν τα self test.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Πρόδρομος Φωτακίδης καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, ο οποίος δήλωσε ότι φέτος οι δυο από τους τρεις μαθητές, αδέλφια, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β΄ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του», είπε ο κ. Φωτακίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ένας από τους γονείς ήταν από εκείνους που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self test είναι επικίνδυνα, ότι δεν προσφέρουν προστασία.

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο, δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε. Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές πάρουν μεταγραφή, γίνεται γνωστό στο σχολείο γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά. «Το ένα παιδί πήρε μεταγραφή και πήγε σε άλλο σχολείο, τα δύο τα αδέλφια…», συνέχισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συνέχισαν.

«Μιλήσαμε σαν σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο», σημείωσε ο καθηγητής και υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική. «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα» ξεκαθάρισε ο κ. Φωτακίδης.

Δράμα: Γονείς «χαντάκωσαν» τα παιδιά τους - Έχασαν τη χρονιά στο Λύκειο επειδή δεν ήθελαν τα self test

Πηγή dikaiologitika.gr