Δημοσκόπηση Marc: Το 32,2% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι θα το κάνει – Τι λένε οι πολίτες για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

Δημοσκόπηση Marc: Το 32,2% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι θα το κάνει - Τι λένε οι πολίτες για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

Παραμένει χαμηλό το ποσοστό των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας που προτίθεται να κάνει το εμβόλιο, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης με την πανδημία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC που αφορά τον εμβολιασμό, την πρόθεση των ανεμβολίαστων να κάνουν το εμβόλιο, τα αίτια της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, την ενεργειακή κρίση, καθώς και την επίδρασή της στα νοικοκυριά, παρουσιάστηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Πόσοι έχουν κάνει το εμβόλιο

Στο ερώτημα εάν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 1% απάντησε ότι έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, το 74% ότι έχει κάνει τις δύο δόσεις, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το 6,7% απάντησε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι σκέπτεται να το κάνει ή ότι έχει προγραμματίσει να το κάνει, ενώ το 14,1% απάντησε ότι ούτε το έχει κάνει ούτε σκέπτεται ή προγραμματίζει να κάνει το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.

ΕΜΒΟΛΙΟ

Η πρόθεση εμβολιασμού στους ανεμβολίαστους

Όσο αφορά τους ανεμβολίαστους και το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, το 32,2% (έναντι 26% πριν έναν μήνα), απάντησε ότι προγραμματίζει ή σκέπτεται να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 67,8% απαντά πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί (έναντι 74% τον Οκτώβριο).

ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Που οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων

Σχετικά με τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 53,6% ότι ευθύνεται η μη τήρηση των μέτρων από όλους και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ενώ το 32.2% είπε πως η Πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα. Ακόμη, ποσοστό 11,3% απάντησε πως οφείλεται σε όλους τους ανωτέρω παράγοντες η αύξηση των κρουσμάτων.
Στη δημοσκόπηση σημειώνεται πως τα ποσοστά στις απαντήσεις, ποικίλουν ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση των ερωτώμενων.

ΑΙΤΙΕΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Η ενεργειακή κρίση και η διάρκειά της

Επίσης, πολίτες ερωτήθηκαν για την ενεργειακή κρίση και το χρονικό ορίζοντα που αυτή θα έχει, ένα δηλαδή θα είναι περιστασιακή ή θα κρατήσει περισσότερο. Το 17,2% απάντησε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει για κάποιους μήνες, ενώ το 74,5% αποκρίθηκε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Οι αυξήσεις τιμών και τα νοικοκυριά

Τέλος, όσο αφορά στην επίδραση της ενεργειακής κρίσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, το 6,4% απάντησε ότι το νοικοκυριό δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις, το 37,4% ότι οι ανατιμήσεις θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αλλά το νοικοκυριό θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές. Ωστόσο, το 44,7% των ερωτηθέντων είπε ότι θα αναγκαστεί να περιορίσει αγαθά για την κάλυψη βασικών αναγκών και ποσοστό 10.5% ότι δεν θα μπορέσει καθόλου να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του, μετά τις αυξήσεις στις τιμές υπηρεσιών και αγαθών.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ

Δημοσκόπηση Marc: Το 32,2% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι θα το κάνει - Τι λένε οι πολίτες για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια

Πηγή dikaiologitika.gr