Μπιμπίλας: «Ο Φιλιππίδης με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισής του χωρίς να το γνωρίζω»

Μπιμπίλας: «Ο Φιλιππίδης με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισής του χωρίς να το γνωρίζω»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε ότι ο γνωστός σκηνοθέτης τον έβαλε μάρτυρα υπεράσπισης εν αγνοία του.

Επικοινωνία με τη σύζυγο του προφυλακισμένου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού Πέτρου Φιλιππίδη είχε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Μιλώντας στην εκπομπή “Super Κατερίνα” στον Alpha, ο πρόεδρος του ΣΕΗ είπε ότι “η Ελπίδα δεν κατηγορείται για κάτι” και ότι “δεν είναι σε καλή κατάσταση”.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης τον έβαλε μάρτυρα υπεράσπισης εν αγνοία του. “Ζήτησα να μην χαρακτηριστώ μάρτυρας υπεράσπισης. Ο Εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας”, είπε. “Είμαι ένας από τους ανθρώπους που ήμουν στη ζωή του Πέτρου και δεν σταμάτησα ποτέ να συναντιέμαι μαζί του, ακόμη και όταν δε δουλεύαμε. Και με τη σύζυγό του ήμασταν φίλοι και πολύ συχνά τη συμβούλευα. Δεν θέλω να επεκταθώ σε πολύ προσωπικά θέματα” είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε:

“Η Ελπίδα δεν κατηγορείται για κάτι. Και εγώ έχω επικοινωνήσει με την Ελπίδα. Δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση ένας άνθρωπος που ο σύζυγος του είναι προφυλακισμένος και η ίδια προσπαθεί να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο πράγματα που κατά την άποψή μου είναι αδικαιολόγητα. Και μένα ο Πέτρος με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισής του χωρίς να το γνωρίζω. Όταν έφτασα στην Εισαγγελία έμαθα πως είμαι μάρτυρας υπεράσπισης. Ζήτησα να μη χαρακτηριστώ μάρτυρας υπεράσπισης. Ο Εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας”.

Στο σκαμνί ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για τρεις κατηγορίες βαριάς σεξουαλικής βίας παραπέμπεται ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Ευθυμίας Στάμου που εισηγήθηκε την παραπομπή του γνωστού ηθοποιού, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά γυναικών συναδέλφων του.

Στην πρόταση επισημαίνεται πως οι τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον καλλιτέχνη αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά και απορρίπτεται ο ισχυρισμός του κ. Φιλιππίδη πως οι παθούσες στράφηκαν εναντίον του “για λόγους δημοσιότητας”.

Ο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο ηθοποιός κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο μετά την απολογία του, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν μεταξύ άλλων πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα αν επανερχόταν στα επαγγελματικά του καθήκοντα, γεγονός που, σύμφωνα με την απόφαση προφυλάκισης του, συνάγεται από την “μακρά περίοδο δράσης του, από το 2008 έως και το 2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπεια σε βάρος των θυμάτων του”.

Μπιμπίλας: «Ο Φιλιππίδης με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισής του χωρίς να το γνωρίζω»

Πηγή dikaiologitika.gr

Tags: