Ασθενής με κορονοϊό «πέταξε» τα σωληνάκια και έφυγε, «τον βρήκαμε σε ημιθανή κατάσταση»

eurokinissi

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που έγινε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς ασθενής με κορονοϊό, «πέταξε» τα σωληνάκια και έφυγε από το νοσοκομείο. Δεν κατάφερε να πάει μακριά, καθώς τον επέστρεψαν άρον άρον και σε ημιθανή κατάσταση στη θέση του.

«Είμαστε σε πόλεμο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, την ίδια ώρα που ο Νίκος Καπραβέλος κάνει λόγο για «ρεκόρ» στις διασωληνώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά κατεβαίνει και στα κεντρικά της χώρας.

«Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους. Τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε. Πρέπει να εξαφανιστεί η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια» ανέφερε η κ. Παγώνη.

Μάλιστα, ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα» σημείωσε. 

Με τη σειρά του, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, κάνει λόγο για «ηθικούς αυτουργούς» της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία και επισήμανε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές (πρόκειται για ρεκόρ), ενώ  υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς. 

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, είμαστε σε πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά οριακά. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για κορονοϊό, οι οποίες είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα. Είχαμε τροχαίο με νεκρό και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, είναι και τα μη COVID περιστατικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και προειδοποίησε:

«Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη. Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε». 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κορονοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, όμως υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.  Παράλληλα, κατήγγειλε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν, «μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων. Υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία». 

Τέλος, ανέφερε ότι «εχουμε ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορονοϊό. Χθες στο Παπανικολάου ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε άκουσε κάποιες ‘συμβουλές’»  κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Ασθενής με κορονοϊό «πέταξε» τα σωληνάκια και έφυγε, «τον βρήκαμε σε ημιθανή κατάσταση»

Πηγή dikaiologitika.gr