Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Πλιώτα για την κλήση Πολάκη για παροχή εξηγήσεων

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Πλιώτα για την κλήση Πολάκη για παροχή εξηγήσεων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε το θέμα που προέκυψε από την αντιδικονομική κλήση του βουλευτή Παύλου Πολάκη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο παραγγελθείσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διενεργεί σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη ζήτησε να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία απέδιδε σε προφανή παραδρομή την κλήση για ανωμοτί κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε ανακοίνωση της ανέφερε τα εξής :

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλησεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής: Επ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

«Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλουμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλης και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση Πλιώτα για την κλήση Πολάκη για παροχή εξηγήσεων

Πηγή dikaiologitika.gr