Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης ασκεί πολιτική για τους λίγους, ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο για τους πολλούς»

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης ασκεί πολιτική για τους λίγους, ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο για τους πολλούς»

Ομιλία στο Αγρίνιο εκφώνησε απόψε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η δική μου νίκη θα είναι νίκη του κόσμου που θέλει ένα ΠΑΣΟΚ που αντιστέκεται, που συγκρούεται με κατεστημένα, που δεν συμβιβάζεται, που δεν λαϊκίζει, που έχει την διάθεση να γοητεύσει ξανά τον ελληνικό λαό και να γίνει η ασπίδα του και η ασπίδα του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης στους παριστάμενους.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «το κόμμα μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι, αρκεί να ενωθούμε και να αγωνιστούμε», προσθέτοντας ότι «είμαι πεπεισμένος για αυτό, διότι βλέπω την τεράστια αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να πάρει αποφάσεις, όπως και την τεράστια αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «χρειάζεται ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, διότι έχω πειστεί ότι η πιο χρήσιμη ιδεολογία σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτή, η οποία όπου εφαρμόστηκε προγραμματικά έφτιαξε ισχυρούς δεσμούς δημοκρατίας, ανταγωνιστική παραγωγική βάση, ισχυρό κοινωνικό κράτος και λαό που ευημερεί».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα που είναι ισχυρό και λαογέννητο, όπως ήταν όταν ιδρυθήκαμε, δηλαδή το κόμμα ασπίδα των λαϊκών συμφερόντων». Επίσης, πρόσθεσε ότι «αν εμείς δεν αναγεννήσουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν του δώσουμε ξανά σάρκα και οστά μεταφέροντας τις παλιές αξίες σε ένα πρόγραμμα της νέας εποχής, τότε ποιος θα το κάνει αυτό;». Και συνέχισε: «Επιτρέψτε μου να πω κάνεις. Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, νέο ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλάζοντας πρόσωπα και αποκτώντας μία νέα σχέση αξιοπιστίας με τον ελληνικό λαό και κρατώντας ως κόρη οφθαλμού την ιστορία του και όσα καλά προσφέραμε στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Στην συνέχεια ο ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ασκεί μία πολιτική για τους λίγους», αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «μιλάει για τους πολλούς αλλά δεν έχει κανένα σχέδιο για τους πολλούς». ‘Αλλωστε, όπως συμπλήρωσε, «πέντε χρόνια ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας απέδειξε πόσο προστατεύει τους πολλούς κάνοντας ειδική πολιτική που αφορούσε τις εισφορές και το φορολογικό, ισοπεδώνοντας τη μεσαία τάξη και την αγροτική παραγωγή».

Μιλώντας για πιθανές συνεργασίες μετά τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι «δεν κλείνουμε το μάτι ούτε σε συνεργασίες με τη Δεξιά, ούτε σε συνεργασίες με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού και το πώς θα απαντήσουμε σε αυτές για να ξαναγίνουμε κόμμα ελπίδας και προοπτικής».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «η πολιτική δεν είναι επάγγελμα δεκαετιών, είναι λειτούργημα καθημερινό και αυτό πρέπει να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό, για να έλθει η νεολαία μέσα στο κόμμα μας», προσθέτοντας: «Η νεολαία δεν θέλει ένα κόμμα βαρόνων και μηχανισμών, αλλά ένα κόμμα ανοιχτό και συλλογικό, το οποίο να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους, την καθημερινότητά τους».

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης ασκεί πολιτική για τους λίγους, ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο για τους πολλούς»

Πηγή dikaiologitika.gr