Αλλάζει πρόσωπο ο Βενέτης με τη δημιουργία dark kitchens

Αλλάζει πρόσωπο ο Βενέτης με τη δημιουργία dark kitchens

Ως ο πρώτος μεγάλος παίκτης της ελληνικής αγοράς εστίασης που θα επεκταθεί στην αγορά των dark kitchens φιλοδοξεί να καταγραφεί ο όμιλος Βενέτη.

Το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν οι πρώτοι δύο από τους συνολικά πέντε χώρους που σχεδιάζει να αναπτύξει ο όμιλος σε πρώτη φάση. Τα σημεία είναι στρατηγικά επιλεγμένα ώστε να καλύπτουν μεγάλα πληθυσμιακά τμήματα της Αθήνας. Το ένα θα είναι στον Χολαργό και θα καλύπτει πέρα από τον συγκεκριμένο δήμο, Χαλάνδρι, Παπάγου, Αγία Παρασκευή και Ψυχικό και το δεύτερο θα βρίσκεται στα σύνορα Καισαριανής με Παγκράτι.

Οι δύο κουζίνες

Κάθε dark kitchen – χώροι που λειτουργούν αποκλειστικά για delivery και δεν έχει πρόσβαση ο πελάτης – αρχικά θα εξυπηρετούν δύο σήματα, το Jackson’s Burger στο κομμάτι της αμερικανικής κουζίνας και το Pizza Mia. Τα προϊόντα από τα δύο concepts θα είναι διαθέσιμα μέσα από τις πλατφόρμες της e-food και την wolt όσο και από δύο ακόμη ισχυρούς παίκτες στην αγορά delivery της Αθήνας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η στροφή στις dark kitchens είναι μία παγκόσμια τάση που αναδείχθηκε στην εποχή της πανδημίας και αναμένεται να επικρατήσει όσο αυξάνεται και η αγορά του delivery. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Wendy’s σκοπεύει να ανοίξει 700 dark kitchens την επόμενη τετραετία στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς delivery.

Το dark kitchen αναφέρεται στα εστιατόρια που βασίζουν την λειτουργία τους αποκλειστικά ή κυρίως στην υπηρεσία delivery. Αν και το επικρατέστερο όνομα στον διεθνή χώρο για τα εν λόγω μοντέλα εστίασης είναι το dark kitchen, υπάρχουν και αρκετά άλλα που σημαίνουν ακριβώς το ίδιος.

Αλλάζει πρόσωπο ο Βενέτης με τη δημιουργία dark kitchens

Πηγή dikaiologitika.gr