Άλεκ Μπάλντουϊν: Η οπλουργός υποπτεύεται πως κάποιος φύτεψε τη σφαίρα στο όπλο

0
26
Άλεκ Μπάλντουϊν: Η οπλουργός υποπτεύεται πως κάποιος φύτεψε τη σφαίρα στο όπλο | rust

H οπλουργός Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ δήλωσε πως είχε επιθεωρήσει το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Μπάλντουϊν, αλλά δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε μια αληθινή σφαίρα στο μύλο του.

«Ποιος την έβαλε εκεί και γιατί είναι το κεντρικό ερώτημα», δήλωσε η υπεύθυνη για τα όπλα της ταινίας σε δήλωσή της που εξέδωσε ένας από τους συνηγόρους της.

«Η Χάνα κρατούσε τα όπλα κλειδωμένα, και κατά τη διάρκεια του γεύματος τη μέρα εκείνη (21 Οκτωβρίου) και είχε δώσει οδηγίες στο τμήμα της να προσέχουν το καρότσι, όπου φυλάγονταν τα όπλα όταν απουσίαζε για άλλα καθήκοντα ή σε κάποιο διάλειμμα για γεύμα», λέει ο Τζέισον Μπόουλς. «Η Χάνα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για την ασφάλεια των γυρισμάτων. Εξέτασε τις σφαίρες που έβαλε στα όπλα εκείνη τη μέρα. Πάντα εξέταζε τις σφαίρες», συνεχίζει προσθέτοντας ότι η 24χρονη είχε εξετάσει τις σφαίρες προτού παραδώσει το όπλο στον βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβιντ Χωλς, «γυρίζοντας τον μύλο και δείχνοντάς του όλα τα φυσίγγια». «Ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει ή να σκεφτεί ότι κάποιος θα έφερνε αληθινές σφαίρες στα σκηνικά». Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ακόμη ότι η οπλουργός «εκπαίδευσε τους ηθοποιούς, όπως και τον κ. Μπάλντουϊν, στον χειρισμό των όπλων, έδινε μάχες για περισσότερη εκπαίδευση και τακτικά επεσήμανε ότι ουδείς πρέπει να στρέφει όπλο σε άλλο άτομο».

Στις 29 Οκτωβρίου οι συνήγοροι της Χάνα Γκουτιέρεζ Ρηντ είχαν πει ότι η πελάτισσά τους αγνοεί πώς βρέθηκαν αληθινές σφαίρες στα γυρίσματα και κατηγόρησαν τους παραγωγούς της ταινίας για μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Φε, Έινταν Μεντόζα, έχει κάνει λόγο για «κάποιον εφησυχασμό» αναφορικά με τον χειρισμό των όπλων στα γυρίσματα του φιλμ. Επιθεωρητές της αστυνομίας βρήκαν αρχικά 500 φυσίγγια, άσφαιρα ή ψεύτικα ή άσφαιρα, όμως μεταξύ αυτών υπήρχαν όπως φαίνεται και κάποιες αληθινές σφαίρες στο χώρο γυρισμάτων, που σύμφωνα με ειδικούς της βιομηχανίας του θεάματος δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκονται εκεί. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν κι άλλα πυρομαχικά, 12 ρεβόλβερ κι ένα μακρύκανο όπλο σε λευκό φορτηγό, που χρησιμοποιείται για τη φύλαξη εικονικών όπλων.

Πηγή