Βρετανία: Ο καλύτερος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν ο σκύλος Μίτζ

Βρετανία: Ο καλύτερος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν ο σκύλος Μίτζ | dog 2 1

Ποτέ ξανά ένας σκύλος δεν αποχαιρετίστηκε με τόσο επίσημο τρόπο όσο ο Μιτζ από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Βρετανίας που πέρασε στην ιστορία του σώματος λόγω της τεράστιας επαγγελματικής του επιτυχίας.

Ο Μιτζ, ένας κόκερ σπανιέλ, πιστεύεται ότι έχει μυρίσει εκατοντάδες τόνους ναρκωτικών ουσιών στην 9ετή καριέρα του. Μάλιστα ήταν τέτοια η φήμη του που ένας Βρετανός έμπορος ναρκωτικών πριν από αρκετά χρόνια έδειξε μόνος του που έκρυβε τις παράνομες ουσίες μόλις ενημερώθηκε ότι έρχεται ο Μιτζ, τον οποίο και γνώριζε από την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά.

Βρετανία: Ο καλύτερος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν ο σκύλος Μίτζ | dog 1
Βρετανία

Ο θάνατος του στα 17μισι του χρόνια στις αρχές Οκτωβρίου βύθισε στη θλίψη τους συναδέλφους του και ιδιαίτερα τον χειριστή του, Στου Χάζαρντ, ο οποίος και τον περιέγραψε ως «ένα καταπληκτικό ζωντανό». «Όπως όλα τα σπανιέλ ο Μιτζ ήταν εντελώς τρελός. Δεν ήταν και ο πιο υπάκουος σκύλος αλλά ήταν εξαιρετικός σε αυτό για το οποίο έχει εκπαιδευτεί, που ήταν να μυρίζει ναρκωτικά, μετρητά, πυροβόλα και όπλα», εξηγεί ο ίδιος.

«Οι άνθρωποι κρύβουν ναρκωτικά όπου μπορεί να φανταστεί κάποιος, στις πόρτες από τα αυτοκίνητα, στις κάλτσες τους, κάτω από το πάτωμα και ο Μιτζ τα έβρισκε κάθε φορά», συνεχίζει ο ίδιος εκφράζοντας τη λύπη του για το τέλος του. Όπως όμως έσπευσε να τονίσει για τον ίδιο θα είναι συνάδελφοι για πάντα…

Πηγή: dailymail.co.uk

Πηγή