Βρετανία: 12χρονη νεκρή από κορονοϊό, είχε ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Βρετανία: 12χρονη νεκρή από κορονοϊό, είχε ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Η 12χρονη Fabiana Zoppelli είχε εμφανίσει ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν από τον θάνατό της σύμφωνα με την Daily Mail.

Ένα 12χρονο κορίτσι που «ήταν φίλος με όλους» και «είχε ένα χαμόγελο που φώτιζε κάθε δωμάτιο που έμπαινε» πέθανε λίγες μέρες μετά την ανάπτυξη επιπλοκών που σχετίζονται με τον Covid-19, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Fabiana Zoppelli, η οποία είχε τη σπάνια γενετική διαταραχή του συνδρόμου floating-harbor, υπέστη «μικρό βήχα» την 1η Ιουνίου πριν αρρωστήσει βαριά από τον ιό πέρυσι.

Η μητέρα της μαθήτριας, Itohan Ehiggie, κάλεσε τους γιατρούς στις 3 Ιουνίου αφού η Fabiana εμφάνισε εξάνθημα και άρχισε να κάνει εμετό και μεταφέρθηκε στο τμήμα A&E στο Royal Oldham Hospital.

Αφού η Fabiana, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «γενικά υγιές» παιδί, βρέθηκε θετική στον Covid στις 5 Ιουνίου, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η μαθήτρια στο Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ.

Ωστόσο, καθώς η ανάγνωση της θερμοκρασίας και το οξυγόνο της γινόταν όλο και πιο «δύσκολο να διατηρηθούν», οι γιατροί συμφώνησαν ότι η μαθήτρια θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ.

Καθώς έφευγε από το νοσοκομείο με κινητό αναπνευστήρα στις 7 Ιουνίου, η Fabiana υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε τραγικά ενώ, έρευνα για τον θάνατο της ξεκίνησε στο Corcher Court του Rochdale στις 11 Οκτωβρίου.

H Fabiana έκανε μια δοκιμή PCR και τοποθετήθηκε σε μια μηχανή οξυγόνου κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου.

Καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε, στη συνέχεια τέθηκε σε αναπνευστήρα.

Ωστόσο, έγινε σαφές ότι ο εξοπλισμός δεν λειτουργούσε και αποφασίστηκε να μεταφερθεί η Fabiana στο Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ μετά το θετικό της αποτέλεσμα.

Οι γιατροί είπαν ότι η θερμοκρασία της ήταν 40 βαθμοί Κελσίου και το οξυγόνο της γινόταν όλο και πιο «δύσκολο να διατηρηθεί».

Μια νοσοκόμα σημείωσε επίσης πώς φαινόταν «χλωμή και κουρασμένη» μέσα από το γυάλινο παράθυρο στο κρεβάτι της.

Στις 6 το πρωί, η Fabiana ανέπνεε με αυξημένο ρυθμό – έως και 90 φορές το λεπτό.

Οι γιατροί συμφώνησαν ότι η μαθήτρια θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ για να τοποθετηθεί σε ένα μηχάνημα οξυγόνωσης εξωσωματικής μεμβράνης (ECMO).

Η θεραπεία θα ενισχυόταν με καρδιακή και αναπνευστική υποστήριξη.

Ωστόσο, ενώ έφευγε από το νοσοκομείο με κινητό αναπνευστήρα στις 7 Ιουνίου, υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε.

Ένας γιατρός περιέγραψε την περίπτωσή της ως τη χειρότερη που είχε δει σε ένα παιδί σε όλη την πανδημία.

Μιλώντας στην έρευνα, η μητέρα της, κυρία Ehiggie, είπε ότι η Fabiana απολάμβανε τη μουσική, το φαγητό και βοηθώντας τους άλλους.

Είπε στο δικαστήριο η κόρη της «θα προσφέρει πάντα ένα χέρι βοήθειας» σε όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε μικρότερα παιδιά.

Tο δικαστήριο του Rochdale διέταξε έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου κοριτσιού, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

«Δεν είχα δει άλλο παιδί να μεταφέρεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας τους τελευταίους 18 μήνες. Το σύνδρομο από το οποίο έπασχε ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο στο θάνατο αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που την οδήγησε στο θάνατο.

Το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο που της προκάλεσε ο κορονοϊός έπαιξε σημαντικό ρόλο στο θάνατό της», σχολίασε ο δικαστικός ερευνητής, Nicholas Flanagan.

Πηγή: Daily Mail

Βρετανία: 12χρονη νεκρή από κορονοϊό, είχε ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν

Βρετανία: 12χρονη νεκρή από κορονοϊό, είχε ελαφρύ βήχα έξι μέρες πριν Πηγή dikaiologitika.gr