Βαρουφάκης: «Το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται»

Βαρουφάκης: «Το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται»

Το μήνυμα του Γιάννη Βαρουφάκη για τον ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»

«Ένας χρόνος από την πανηγυρική δικαίωση του αντιφασιστικού αγώνα, όμως ήδη το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται», τόνισε την Πέμπτη σε δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βαρουφάκης προσέθεσε ότι «η πλήρης παλινόστηση της ολιγαρχίας, μια κυβέρνηση της ΝΔ με ακροδεξιούς φασίζοντες υπουργούς, η φτώχεια και ο όλο και πιο βαθύς εξευτελισμός των πολλών, όλα αυτά ανασταίνουν τον φασισμό». Υπογράμμισε, δε, ότι «ακούμε ξανά τη θεωρία των δύο άκρων, ξαναβλέπουμε κυβέρνηση της ΝΔ, όπως τότε και επί Σαμαρά, να αλληθωρίζει προς τη φασιστική, ξενοφοβική, εθνικιστική δεξιά».

Το ΜέΡΑ25,  επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης, «γνωρίζει ότι όσο το εκμεταλλευτικό σύστημα κυριαρχεί παγκοσμίως, όσο παράγει κρίσεις, δεν θα υπάρξει ποτέ τελική νίκη επί του φασισμού. Η νίκη, πέρσι τέτοια μέρα, είναι μία εντολή. Μία εντολή σε όλους μας και όλες μας, για συνεχείς αγώνες εναντίον του φασισμού και εναντίον των αιτίων του φασισμού».

Βαρουφάκης: «Το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται»

Βαρουφάκης: «Το αυγό του φιδιού ξαναζεσταίνεται» Πηγή dikaiologitika.gr