Β.Υεμένη: Πλήγμα ακριβείας από τη συμμαχία υπό τη Σ. Αραβία με τουλάχιστον 156 αντάρτες Χούθι νεκρούς

Β.Υεμένη: Πλήγμα ακριβείας από τη συμμαχία υπό τη Σ. Αραβία με τουλάχιστον 156 αντάρτες Χούθι νεκρούς

Στην Μαρίμπ στην β.Υεμένη, πόλη που έχει  μετατραπεί από τις αρχές του χρόνου σε θέατρο πολυαίμακτης μάχης, η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, εξαπέλυσε «στοχευμένη επιχείρηση» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από 156» αντάρτες Χούθι  τις τελευταίες 24 ώρες, νότια της πόλης.

Η επιχείρηση στην αλ Αμπντίγια κατέστρεψε οκτώ στρατιωτικά οχήματα και σκότωσε πάνω από 156 τρομοκρατικά στοιχεία, σύμφωνα με το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA. Συνολικά διεξήχθησαν 33 πλήγματα εναντίον των σιιτών ανταρτών τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η συμμαχία επενέβη στη σύρραξη στην Υεμένη στα τέλη του Μαρτίου του 2015, για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης που υποχωρούσαν άτακτα μπροστά στην ραγδαία προέλαση των ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. Οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει από τον Φεβρουάριο επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να κυριεύσουν τη Μαρίμπ, το έσχατο κυβερνητικό οχυρό στον βορρά.

Οι μάχες στην Αλ Αμπντίγια, η οποία πολιορκείται από τους Χούθι, στοίχισαν επίσης τη ζωή σε 17 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων τις προηγούμενες 48 ώρες, δήλωσε στρατιωτική πηγή.

Η Αλ Αμπντίγια βρίσκεται στην επαρχία Μαρίμπ, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια από την ομώνυμη πρωτεύουσα της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής.

Ο ΟΗΕ εδώ και καιρό προειδοποιεί για κίνδυνο να ξεσπάσει λιμός ευρείας κλίμακας ως αποτέλεσμα μια σύρραξης που διαρκεί επτά χρόνια με δεκάδες χιλιάδες θύματα, κυρίως αμάχους και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr