Τζανάκης: Η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα – πόρτα

Τζανάκης: Η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα - πόρτα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης πρότεινε η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα – πόρτα τουλάχιστον στους ηλικιωμένους για να συζητήσουν μαζί τους ενώ ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εκκλησίας λόγω του κύρους και του ρόλου της.

Στο 70 με 75% πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός στον πληθυσμό ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσία κατά του κορονοϊού, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατ. ακόμη εμβολιασμούς.

Την ίδια στιγμή και με βάση τα δεδομένα που επεξεργάζονται με την ομάδα του, οι θάνατοι μέχρι και το τέλος του χρόνου θα αυξηθούν κατά πολύ. 2.500 με 2.700 ως τα Χριστούγεννα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού» εξήγησε ο καθηγητής για την ανοσία της αγέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως «Πρέπει να εμβολιαστούν 1 εκατ. άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται».

Όπως ανέφερε για τη διαδικασία του εμβολιασμού «Η χώρα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάσει 120.000 ανθρώπους την ήμερα. Περίπου το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας σε εμβολιασμό, κάτω από το 50% η Φθιώτιδα 49% τα Τρίκαλα στο 50,6%».

Πρότεινε δε, η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα – πόρτα τουλάχιστον στους ηλικιωμένους για να συζητήσουν μαζί τους ενώ ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εκκλησίας λόγω του κύρους και του ρόλου της.

Ο Νίκος Τζανάκης, διευκρίνισε ότι είχαμε 23 νεκρούς κατά μ.ό. σε αυτό το κύμα από 48 στο προηγούμενο κύμα λόγω των εμβολιασμών όμως κατήγγειλε πως «Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος».

Τζανάκης: Η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα - πόρτα

Τζανάκης: Η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα - πόρτα Πηγή dikaiologitika.gr