Το συγκινητικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά

0
67

«Υπέροχο άνθρωπο» και «διαλεχτό στέλεχος της ΝΔ» χαρακτηρίζει τον άλλοτε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά που έφυγε από τη ζωή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για «υπέροχο άνθρωπο, ικανότατα υπουργό και διαλεχτό στέλεχος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας» μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει: «Με συντριβή αποχαιρετώ έναν σπουδαίο και πάντοτε αθόρυβο πρωταγωνιστή της δημόσιας ζωής. Έναν ικανότατο υπουργό, πετυχημένο Ευρωπαίο Επίτροπο, συνεπή βουλευτή και διαλεχτό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Έναν υπέροχο άνθρωπο, επιστήμονα και οικογενειάρχη.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς υπήρξε ο Υπουργός Οικονομικών που, στο διάστημα 1990-1992, κατόρθωσε να επαναφέρει σε πλεονάσματα την εθνική οικονομία, αυξάνοντας σημαντικά τα δημόσια έσοδα. Αλλά και, αργότερα, ως Επίτροπος, πλέον, της χώρας, προειδοποιούσε για την κρίση, που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια.

Στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προσέφερε και σε μένα απλόχερα τις συμβουλές του. Νιώθω τυχερός που τον γνώρισα και οπλίστηκα με τη σκέψη και τα συμπεράσματα της εμπειρίας του. Μία εμπειρία που σημαδεύτηκε και από οριακές στιγμές όπως η απόπειρα δολοφονίας του σε μία άνανδρη επίθεση της τρομοκρατίας που στοίχισε τη ζωή του Θάνου Αξαρλιάν. Μία στιγμή-πληγή για την Ελλάδα.

Έτσι, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς περνά στην Ιστορία ως ακέραιος και αποδοτικός για την πατρίδα του πολιτικός. Ως εργατικός βουλευτής των αγαπημένων του Κυκλάδων. Ως απλός και διακριτικός, αληθινός πολίτης στην κυριολεξία. Αλλά και ως σύμβολο καταδίκης της βίας και ενότητας του λαού μας για μια καλύτερη δημοκρατική ζωή. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα μαζί του. Και σφίγγω με θλίψη το χέρι της συζύγου, των παιδιών του και όλων των δικών του ανθρώπων.»

Το συγκινητικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά

Το συγκινητικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά Πηγή dikaiologitika.gr