Το Δέλτα Αξιού από το διάστημα – Η εκπληκτική φωτογραφία που τράβηξε Γάλλος αστροναύτης

Το Δέλτα Αξιού από το διάστημα - Η εκπληκτική φωτογραφία που τράβηξε Γάλλος αστροναύτης

Γάλλος αστροναύτης συγκλονίστηκε από το Δέλτα Αξιού και τα χωράφια που το περιβάλλουν και τράβηξε μία πανέμορφη εικόνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία, τραβηγμένη απευθείας από το Διάστημα, μοιράστηκε την περασμένη Πέμπτη με τους πάνω από 2,7 εκατομμύρια (!) διαδικτυακούς ακολούθους του ο Γάλλος αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Τομά Πεσκέ, που αυτό το… διάστημα βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η εικόνα έχει, δηλαδή, τραβηχτεί κάτι περισσότερο από 400 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια της θάλασσας!

Στην τόσο ισορροπημένη χρωματικά εικόνα δεσπόζει σαν… χρυσάφι ο Αξιός Ποταμός όπως εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο, «αλλοιώνοντας» τη μπλε του όψη σαν να ‘ναι καμβάς, ενώ λίγο πιο πάνω και αριστερά διακρίνεται ο οικισμός Νέα Μάλγαρα – Κύμινα.

Σύμφωνα με το voria,gr, η περιοχή γύρω από το Δέλτα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον Γάλλο αστροναύτη, που στην ανάρτησή του σημειώνει: «Αυτή η περιοχή γύρω από το Δέλτα του Αξιού φαίνεται να διατηρεί τη γεωργία της ιδιαίτερα οργανωμένη. Είναι cropart, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν ξεχωρίζουν τόσο οι αυστηρά ορθογώνιες καλλιέργειες, αλλά η τοποθέτησή τους πλάι πλάι στο ρευστό σχήμα της εκβολής του ποταμού».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Τομά Πεσκέ βρίσκεται σε αποστολή του ESA στον ISS, αυτή τη φορά στη Mission Alpha.

Το Δέλτα Αξιού από το διάστημα - Η εκπληκτική φωτογραφία που τράβηξε Γάλλος αστροναύτης | delta

Πηγή