Θεοδωρίδου: «Ηπιότερες οι παρενέργειες από την τρίτη δόση του εμβολίου»

Θεοδωρίδου: «Ηπιότερες οι παρενέργειες από την τρίτη δόση του εμβολίου»

Σε εξέλιξη η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας. «Ηπιότερες οι παρενέργειες από την τρίτη δόση του εμβολίου» ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, πραγματοποιείται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Αρχικά, η κα Θεοδωρίδου ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς από σήμερα γίνονται με φυσική παρουσία τα μαθήματα σε όλα τα Πανεπιστήμια και στη συνέχεια μίλησε για την τρίτη δόση εμβολίου, η οποία εδώ και ένα μήνα έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται σε υγειονομικούς και ανοσοκατασταλμένους, ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και οι άνω των 65 ετών και οι άνω των 50 ετών.

«Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και πιο μακρά διάρκεια προστασίας», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, λέγοντας πως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, με τη σειρά του, ανακοίνωσε πως 6.250.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% επί του ενήλικου πληθυσμού).

Παράλληλα, υπενθύμισε πως την Κυριακή άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου σε όσους είναι άνω των 50 ετών και το επιθυμούν, για τους οποίους πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Live η ενημέρωση:

{https://www.youtube.com/watch?v=pcadPgDPqXM}

Θεοδωρίδου: «Ηπιότερες οι παρενέργειες από την τρίτη δόση του εμβολίου»

Θεοδωρίδου: «Ηπιότερες οι παρενέργειες από την τρίτη δόση του εμβολίου» Πηγή dikaiologitika.gr