Στον «πάγο» οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας – Πότε θα επανεκκινήσουν

0
20
EUROKINISSI

Την άνοιξη του 2022 μαζί με τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων αναμένεται να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας.

«Παγωμένοι» μέχρι την άνοιξη του 2022 αναμένεται να παραμείνουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας. Οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, πριν αρχίσει τη λειτουργία του και ο φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Μέχρι τότε οι τράπεζες θα παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό το επίδομα ενοικίου (αυτό που λάμβαναν όσοι υπερχρεωμένοι διαχειριζόταν το σπίτι τους ιδιωτικός φορέας), ενώ τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα στηρίζονται από το πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων «Γέφυρα» που παίρνει παρατάσεις.

Στόχος είναι να δοθεί χρόνος στις ευάλωτες ομάδες να ρυθμίσουν τις οφειλές προς τράπεζες, είτε μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα, είτε μέσω άλλου διακανονισμού.

Ευάλωτα χαρακτηρίζονται τα νοικοκυριά

Εισοδηματικά κριτήρια:

  • Έως 7.000 ευρώ το συνολικό εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό.
  • Έως 21.000 ευρώ για οικογένειες.

Ακίνητη περιουσία:

  • Έως 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικκυριό
  • Έως 180.000 ευρώ για οικογένειας

Καταθέσεις:

  • Έως 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
  • Προσαύξηση κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.
  • Προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Για τη μεταβατική περίοδο μέχρι να ξαναξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα συσταθεί ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης ακινήτων μεταξύ τραπεζών και υπουργείου που θα χρηματοδοτεί τις τράπεζες με το κονδύλι του προγράμματος επιδότησης ενοικίου ώστε να μην βγάζουν τα σπίτια στο σφυρί.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Στον «πάγο» οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας – Πότε θα επανεκκινήσουν

Στον «πάγο» οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας – Πότε θα επανεκκινήσουν Πηγή dikaiologitika.gr