Στον Ιερώνυμο η νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου

Στον Ιερώνυμο η νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου

Το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε το απόγευμα της Τρίτης η νέα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της κυρίας Αννίτας Δημητρίου στην Αθήνα από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η κυρία Δημητρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και έκανε αναφορά σε διάφορα θέματα επικαιρότητας, όπως η πανδημία και οι επιπτώσεις της. Μίλησε, επιπλέον, για το σχέδιο ανάκαμψης, αλλά και την οικονομική στήριξη του κόσμου, ενώ επισήμανε ότι «χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κόσμος έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς».

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα πρόεδρο, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη συνάντηση αυτή. Μίλησε, επίσης, για τα φοιτητικά του χρόνια, όταν τότε σε κάθε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο γινόταν λόγος για το Κυπριακό. Τέλος, ευχήθηκε στην πρόεδρο για τα καθήκοντά της και την κάλεσε «στις δυσκολίες που υπάρχουν πάντοτε να οιακοστροφείτε τα πράγματα και να βοηθάτε, ώστε Κύπρος και Ελλάδα να είναι κοντά». Σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος υπογράμμισε ότι «το μείζον θέμα είναι να επανενώσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι τόσο θετικές οι εξελίξεις, αλλά δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δίκαιης διευθέτησης της επανένωσης της Κύπρου».

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αναπληρωτής γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ενώ την πρόεδρο συνόδευαν οι Τασούλα Ιερωνυμίδου, γενική διευθύντρια της Βουλής, Μαρίνα Αδαμίδου, διευθύντρια Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής και Ιωάννα Συγκρασίτη, λειτουργός Διεθνών Σχέσεων.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Στον Ιερώνυμο η νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου

Στον Ιερώνυμο η νέα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου Πηγή dikaiologitika.gr