Στο χορό των ισχυρών μετασεισμών ήδη η Κρήτη

Στο χορό των ισχυρών μετασεισμών ήδη η Κρήτη

Μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη, έχει ήδη σημειωθεί ένας ισχυρός μετασεισμός 4 ρίχτερ στην Κ΄ρητη.

Νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4.1 έχει ήδη λάβει χώρα στην Κρήτη μεγέθους 4 ρίχτερ.

Ήδη μάλιστα υπάρχουν ναφορές για ζημιές έχουν γίνει στην Σητεία από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:24 το μεσημέρι της Τρίτης (ΕΔΩ) Η δόνηση έγινε ιδιαίτερη αισθητή ακόμα και στα Χανιά, ενώ ακόμα και στο Ηράκλειο ο κόσμος τρομαγμένος βγήκε στους δρόμους.

Στον Άγιο Νικόλαο όσο και στην Ιεράπετρα που ήταν πολύ κοντά στο σεισμό υπάλληλοι υπηρεσιών βγήκαν στο δρόμο.

διαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και της Σητείας. Οπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδ. Καλαντζάκης, οι υπάλληλοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους. Οι υπάλληλοι του Δήμου εγκατέλειψαν τα γραφεία τους για λόγους προστασίας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ένδειξη ή πληροφόρηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, απάντησε ότι ο παραλιογράφος που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι δεν έχει τέτοια ένδειξη, ούτε υπάρχει σχετική πληροφορία… Ούτε ζημιές έχουν αναφερθεί μέχρι πριν λίγο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη που μίλησε στο cretalive.gr από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

metaseismos

 

Στο χορό των ισχυρών μετασεισμών ήδη η Κρήτη

Στο χορό των ισχυρών μετασεισμών ήδη η Κρήτη Πηγή dikaiologitika.gr