Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Δεν προκάλεσα εγώ τη διάλυση των Beatles

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Δεν προκάλεσα εγώ τη διάλυση των Beatles

Όταν οι Beatles διαλύθηκαν, πριν από περίπου 50 χρόνια, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ήταν εκείνος που ανέλαβε τη μεγαλύτερη ευθύνη. Τώρα, όμως, δίνει μία άλλη εκδοχή για ένα από τα πιο ηχηρά «διαζύγια» στην ιστορία της ροκ.

«Δεν προκάλεσα τη διάσπαση. Αυτό, το έκανε ο Τζόνι μας», δήλωσε, αναφερόμενος στον Τζον Λένον, σε συνέντευξή του στο «This Cultural Life» του BBC Radio 4, η οποία θα μεταδοθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Δεν προκάλεσα εγώ τη διάλυση των Beatles
AP

Όταν οι Beatles αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, εκείνος που θεωρήθηκε υπεύθυνος από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου ήταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Η υποτιθέμενη απόδειξη ήταν ένα δελτίο Τύπου για το σόλο άλμπουμ του το 1970, όπου αποκάλυψε ότι έκανε «διάλειμμα» από τη διάσημη μπάντα.

«Όχι, όχι, όχι. Ο Τζον μπήκε σε ένα δωμάτιο μια μέρα και είπε ότι φεύγω από τους Beatles. Και είπε:”Είναι πολύ συναρπαστικό, είναι μάλλον σαν διαζύγιο”. Και μετά μείναμε να μαζέψουμε τα κομμάτια» είπε ο 79χρονος ΜακΚάρτνεϊ στον Τζον Γουίλσον, στον οποίο έδωσε την συνέντευξη.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σημείωσε ότι η πρόθεσή του ήταν οι Beatles να παραμείνουν ενωμένοι.
Ανατρέχοντας στην περίοδο που αποκαλεί «την πιο δύσκολη της ζωής του», αποκάλυψε ότι ο ίδιος ήθελε να συνεχίσουν να υπάρχουν τα «Σκαθάρια», αφού ύστερα από 8 χρόνια κοινής πορείας συνέχιζαν να παράγουν «αρκετά καλή μουσική».

«Ήταν η μπάντα μου, ήταν η δουλειά μου, ήταν η ζωή μου», τόνισε, προσθέτοντας: «Ήθελα να συνεχιστεί. Νόμιζα ότι κάναμε αρκετά καλά πράγματα – Abbey Road, Let It Be, όχι άσχημα – και σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο Τζον Λένον δεν είχε αποχωρήσει, το μουσικό ταξίδι της μπάντας θα μπορούσε να είχε κρατήσει πολύ περισσότερο. «Θα μπορούσε να γίνει αυτό. Το πραγματικό ζήτημα ήταν ότι ο Τζον έφτιαχνε μια καινούργια ζωή με την Γιόκο… Ο Τζον ήθελε πάντα να ελευθερωθεί από την κοινωνία επειδή, ξέρετε, τον μεγάλωσε η θεία του Μίμι, που τον καταπίεζε αρκετά, έτσι είχε πάντα τάσεις απόδρασης».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί υπεύθυνη την Γιόκο Όνο. «Ήταν ένα υπέροχο ζευγάρι. Υπήρχε τεράστια δύναμη εκεί», συμπλήρωσε.

Η σύγχυση σχετικά με το ποιος προκάλεσε τη διάλυση των Beatles ενισχύθηκε από την οδηγία που είχε δώσει στα μέλη της μπάντας ο τότε νέος τους μάνατζερ Άλεν Κλάιν, να μην πουν τίποτα στον Τύπο.

«Έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι να υποκρινόμαστε για μερικούς μήνες. Αυτό ήταν περίεργο γιατί όλοι ξέραμε ότι ήταν το τέλος για τους Beatles αλλά δεν μπορούσαμε απλά να φύγουμε» είπε ο ΜακΚάρτνεϊ.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατέληξε να μηνύσει τα άλλα μέλη του συγκροτήματος, επιζητώντας τη διάλυση του συμβολαίου τους ώστε να προστατεύσει τη μουσική τους από τον Κλάιν.

«Έπρεπε να δώσω μάχη και ο μόνος τρόπος που μπορούσα να το κάνω αυτό ήταν μηνύοντας τα άλλα “Σκαθάρια”, επειδή ήταν με τον Κλάιν. Και με ευχαρίστησαν για αυτό έπειτα από χρόνια», σημείωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Πηγές: BBC, The Guardian

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr