Πλήρεις ελευθερίες σε εστίαση και διασκέδαση για τους εμβολιασμένους (video)

Πλήρεις ελευθερίες σε εστίαση και διασκέδαση για τους εμβολιασμένους (video)

«Εχθρός μας είναι ο κορονοϊός», είπε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι είναι σαφές το μήνυμα ότι «πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε». Ο ΕΟΔΥ αναλαμβάνει εκστρατεία πειθούς στις περιοχές με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι το νέο πλαίσιο ισχύει από το Σάββατο και για 15 ημέρες και «θα επικαιροποιηθεί, θα επανεξεταστεί και θα απλοποιηθεί, στο εν λόγω διάστημα».

Πλήρη ελευθερία σε κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι στην εστίαση δεν ισχύει κανένας περιορισμός, με τήρηση αντισηψίας ενώ για το προσωπικό προβλέπεται και χρήση μάσκας.

Πλήρη λειτουργία στους ανοικτούς χώρους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας για μη εμβολιασμένους, αλλά με αυστηρή επιτήρηση.

Στους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

«Στόχος να προστατεύσουμε και τους ανεμβολίαστους που το χρειάζονται περισσότερο», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Επίσης, καταργείται το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας και εφεξής οι κόκκινες περιοχές θα έχουν «χαρακτηριστικά ενημέρωσης» και δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα.

«Αν χρειαστεί θα ζητήσουμε εκ νέου εισήγηση από την Επιτροπή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Μίνα Γκάγκα: «Να προχωρήσουμε σιγά σιγά προς την κανονικότητα, προσέχοντας ο ένας τον άλλον»

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επαναλαμβάνοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Χάσαμε νεαρό παιδί στη Βόρεια Ελλάδα, δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, πρόσθεσε αναφερόμενη στον ανεμβολίαστο 20χρονο που διασωληνώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και όπως είπε η κ. Γκάγκα είχε υποκείμενο νόσημα το οποίο δεν θα του στερούσε τη ζωή αν δεν είχε μολυνθεί από κορονοϊό.

«Έχει πιεστεί έντονα το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, ζητώ από όλους να το προστατεύσουμε» , είπε η κ. Γκάγκα αναφέροντας ενδεικτικά ότι από τους 55 ασθενείς στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας, μόνο οι δυο είναι εμβολιασμένοι.

Θ. Ζαούτης: Προτεραιότητα η ενίσχυση των εμβολιασμών

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης πήρε στη συνέχεια τον λόγο. Οπως είπε προτεραιότητα του ΕΟΔΥ το επόμενο διάστημα θα είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών.

«Γνωρίζω τις προκλήσεις, αλλά θα ανταποκριθούμε με επιτυχία» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η δουλειά που έγινε στον Οργανισμό ήταν σημαντική και «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την σύγχρονη κατεύθυνση».

«Έχουμε τη βούληση και τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» κατέληξε.

Οι τελευταίες πληροφορίες

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr