Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία στο Διάστημα και μπαίνουν στον ανταγωνισμό με τον Τομ Κρουζ

Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία στο Διάστημα και μπαίνουν στον ανταγωνισμό με τον Τομ Κρουζ

Το πρωί της Τρίτης 5 Οκτωβρίου εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Soyuz MS-19 με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μέλη του πληρώματος είναι μια ηθοποιός και ένας σκηνοθέτης, οι οποίοι αναμένεται να γυρίσουν την πρώτη τους ταινία στο Διάστημα και να… ανταγωνισθούν τον Τομ Κρουζ.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz MS-19 θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση 354 χιλιομέτρων και εκεί θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας. Ρωσικά ΜΜΕ παρουσίασαν σε πατριωτικό κλίμα την προετοιμασία της εκτόξευσης με ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στη χώρα που την παρακολουθεί όλος ο κόσμος.

Η 37χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 38χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο – η ηθοποιός και ο σκηνοθέτης – ξεκίνησαν την διάρκειας 12 ημερών αποστολή τους συνοδεία δύο Ρώσων κοσμοναυτών. Η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας «Η πρόκληση» θέτει την Ρωσία σε μια πορεία αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ στο τελευταίο κεφάλαιο του ανταγωνισμού στο διάστημα.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία στο Διάστημα και μπαίνουν στον ανταγωνισμό με τον Τομ Κρουζ | SoyuzMS19 Movie APE2
Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία στο Διάστημα και μπαίνουν στον ανταγωνισμό με τον Τομ Κρουζ | SoyuzMS19 Movie APE3

Η 37χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 38χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο θα φθάσουν στο διάστημα πριν από τον Τομ Κρουζ, ο οποίος προγραμματίζει να πάει με διαστημόπλοιο της εταιρείας SpaceX για το γύρισμα μιας χολιγουντιανής ταινίας όπως είχε ανακοινώσει η NASA πέρυσι, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ο τίτλος της.

Στην διαστημική βιομηχανία της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται καθυστερήσεις, σημειώνονται ατυχήματα και ξεσπούν σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ η διαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ, που βασίζεται σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες υποστηρίζονται από πλούσιους επιχειρηματίες όπως οι Ίλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος, έχει αναπτύξει νέα διαστημόπλοια.

Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία στο Διάστημα και μπαίνουν στον ανταγωνισμό με τον Τομ Κρουζ | SoyuzMS19 Movie APE5

Ο ανταγωνισμός της Ρωσίας με τις ΗΠΑ στο διάστημα ήταν το σήμα κατατεθέν του Ψυχρού Πολέμου. Η Μόσχα είχε εκτοξεύσει στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο και είχε στείλει τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία όπως και την πρώτη γυναίκα, αλλά η NASA κατάφερε να στείλει αστροναύτες στην Σελήνη. Μεταγενέστερα άρχισαν να συνεργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου κοσμοναύτες και αστροναύτες ζουν οι μεν δίπλα στους δε εδώ και δεκαετίες.

«Το Διάστημα είναι ο χώρος που υπήρξαμε πιονέροι, είναι ο χώρος όπου ανεξάρτητα απ’ οτιδήποτε, διατηρούμε αρκετά ηγετικές θέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μετά την εκτόξευση.

«Ναι και οι άλλοι κάνουν κάποια βήματα επίσης, στην δεδομένη περίπτωση ο ανταγωνισμός με την καλή έννοια είναι προφανής. Για την χώρα μας, παρόμοιες πτήσεις, οι οποίες πραγματικά εκλαϊκεύουν τα επιτεύγματά μας και γενικά το θέμα του διαστήματος, είναι κάτι πολύ καλό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι Ρώσοι γυρίζουν ταινία στο Διάστημα και μπαίνουν στον ανταγωνισμό με τον Τομ Κρουζ | SoyuzMS19 Movie APE4

Στην ταινία, η Περεσίλντ υποδύεται την γιατρό η οποία ζήτησε να ταξιδέψει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει την ζωή ενός κοσμοναύτη. Οι κοσμοναύτες που αποτελούν το πλήρωμα του σταθμού θα παίξουν επίσης στην ταινία.

Μπορεί για τον σκηνοθέτη Κλιμ Σίπενκο, ο οποίος έχει ύψος 1.90 μ., η πτήση σε μια μικρή κάψουλα να καθίσταται δύσκολη, αλλά ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος για μια πτήση στον Άρη.

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε το πρωί της Τρίτης (5/10) από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, το οποίο η Ρωσία διατηρεί στις στέπες του Καζακστάν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή