Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και το τέλος των μίνι lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και το τέλος των μίνι lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Live ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης που κάνουν ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία και για το οριστικό τέλος των lockdown, ενώ κάνουν γνωστό ότι σταματάνε τα νέα μέτρα για ανεμβολιάστους.

Τονίζεται ότι οι δηλώσεις γίνονται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Επιπλέον αναλύοντας τη φιλοσοφία των ανακοινώσεων ο υπουργός Υγείας είπε ότι «όπου υπάρχουν περιοχές και χώροι μόνο για εμβολιασμένους πρέπει να υπάρχει περισσότερη κανονικότητα. Στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά καθώς εχθρός δεν είναι ο μη εμβολιασμένος αλλά ο κορονοϊός, σε αυτούς θα παραμείνουν μέτρα και όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι τα εξής:

  • Σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
  • Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα αυτά όση ώρα θέλουν και εφόσον οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων απασχολούν εργαζόμενους που είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση ή περιορισμός σε τετραγωνικά, αποστάσεις, χορό, κλπ.
  • Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα περιορίζονται από κανένα lockdown σε κόκκινη περιοχή, θα μπορούν να κινούνται κανονικά και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – από 01:00 έως 06: 00 – σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να επιστρέφουν σπίτι τους.

Κινηματογράφοι και Θέατρα

Στους κινηματογράφους και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν την είσοδο σε αποκλειστικά εμβολιασμένους με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση του 100% του χώρου της επιχείρησής τους.

Αυτό σημαίνει πως θέατρα και κινηματογράφοι θα μπορούν να γεμίζουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν μέσα είτε εμβολιασμένους είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Αναλυτικά ότι αλλάζει:

Τα περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθεί ότι καταργούνται είναι:

  • απαγόρευση στη μουσική,
  • απαγόρευση στον χορό,
  • περιορισμός στο ωράριο,
  • τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
  • οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα στο 100% της χωρητικότητας τους και δεν θα είναι υποχρεωμένες να έχουν θαμώνες, μόνο καθήμενους.

Δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύει πλέον, ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής.

Δείτε LIVE:

{https://www.youtube.com/watch?v=Jw8zil7ZOxk&ab_channel=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7}

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και το τέλος των μίνι lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και το τέλος των μίνι lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας Πηγή dikaiologitika.gr