Νίκος Ανδρουλάκης: «Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι χαμένη υπόθεση», γιατί είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι χαμένη υπόθεση», γιατί είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Για την προοπτική ενός σύγχρονου, προοδευτικού κόμματος, που με βάση τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μίλησε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, το σκεπτικό πίσω από την υποψηφιότητά του:

«Είμαι υποψήφιος γιατί θεωρώ ότι η Δημοκρατική παράταξη δεν είναι χαμένη υπόθεση, ότι μπορούμε με ανανέωση, ριζοσπαστικό πρόγραμμα και υψηλό δείκτη κοινωνικής αξιοπιστίας να πρωταγωνιστήσουμε ξανά» επισήμανε, τονίζοντας ότι «ο σημερινός δικομματισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παράγει τοξικότητα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση του κ. Μπογδάνου».

Σχετικά με τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ, ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε την ανάσυρση ρητορικής «από τη χειρότερη περίοδο που έζησε ο Ελληνικός λαός, από τον εμφύλιο πόλεμο».

Συμπεριφορές βουλευτών που «με ακραία αντίληψη προσπαθούν να παράξουν πολιτικό γεγονός σήμερα, τις θεωρώ απαράδεκτες», τόνισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό συμβαίνει συχνά και από στελέχη της ΝΔ, αλλά και από του ΣΥΡΙΖΑ.

«Momentum για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχει momentum για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, καθώς «από τη μια πλευρά, υπάρχει κόσμος προοδευτικός που δεν πιστεύει πια στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα», ενώ «αντίστοιχα, υπάρχει κόσμος του προοδευτικού κέντρου που βλέπει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι άτολμος και δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο, ενώ προχώρησε και στον λεγόμενο ανασχηματισμό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού».

«Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, λέω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί σε μία νέα εποχή και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι έχουμε μπροστά μας δύο μήνες μιας πολιτικής διαδικασίας, που μπορεί να δημιουργήσει την προοπτική για ένα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με συνέπεια και αξιοπιστία.

«Προτιμώ το Κίνημα Αλλαγής να είναι σε μια κατεύθυνση του SPD, παρά να είναι ένα ΚΚΕ του κέντρου. Θέλω ένα κόμμα ανοιχτό, ισχυρό, με πρόγραμμα και διαφάνεια».

Με αφορμή δε το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως «πολλοί αναλυτές στην Ευρώπη θεωρούσαν, πριν μερικούς μήνες, ότι η Σοσιαλδημοκρατία μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το αφήγημά τους όμως πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Η Σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται σε πολλές χώρες και το κοινωνικό κράτος επιστρέφει».

Τι απάντησε για την οικονομική ενίσχυση στο κόμμα

Ερωτώμενος σχετικά με την οικονομική ενίσχυση στο κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε κανένα παιχνίδι έντασης, αλλά δεν μπορεί παρά να απαντά σε συκοφαντίες που θίγουν ζητήματα αξιοπρέπειας, τόνισε το εξής: «Από το 2014, οπότε εξελέγην Ευρωβουλευτής, έχω στηρίξει οικονομικά το κόμμα μου πάντοτε σε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή, τον κ. Σαλαγιάννη, σε κεντρικό επίπεδο και με τους εκλεγμένους γραμματείς σε νομαρχιακό επίπεδο, πάντοτε και με συνέπεια».

Αναφέρθηκε δε στην καταδίκη κομμάτων ανά την Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) επειδή Ευρωβουλευτές τα χρηματοδοτούσαν με μέρος του μισθού τους.

«Αυτό που λέει ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ένα ζήτημα για το οποίο η OLAF έχει καταδικάσει τη Λεπέν και άλλα κόμματα, με πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επειδή είχαν αυτή την πρακτική. Έρχεται δηλαδή κάποιος σήμερα και μου λέει ότι, αντί να χρηματοδοτώ το κόμμα μου νομίμως, όπως πράττω μέχρι σήμερα, να το κάνω παράνομα με κίνδυνο να μπούμε στη λίστα της OLAF;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι στα 7 χρόνια που είναι ευρωβουλευτής, ουδέποτε ετέθη αντίστοιχο ζήτημα στις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος, αλλά αυτό έγινε την ημέρα που κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες και ενώ υπάρχει ήδη νομική γνωμάτευση επί του θέματος.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι χαμένη υπόθεση», γιατί είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι χαμένη υπόθεση», γιατί είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Πηγή dikaiologitika.gr