Νέοι παίχτες μπαίνουν στο delivery και υπόσχονται παραδόσεις σε 15 λεπτά

INTIME

Νέα εφαρμογή στο online delivery αυξάνει το ανταγωνισμό σε efood, wolt και BOX. 

Ετσι, σύμφωνα με την Καθημερινή, τις επόμενες μέρες λανσάρεται νέος παίχτης, εν ονόματι «pop». Το concept πίσω από το νέο εγχείρημα είναι ο καταναλωτής να λαμβάνει το προϊόν που επιθυμεί σε λιγότερο από 15 λεπτά. 

Πρόκειται για μια ελληνική νεοφυή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον αναπτυσσόμενο κλάδο του quick commerce (παράδοση μικρών ποσοτήτων προϊόντων στους καταναλωτές μέσα σε λίγα λεπτά από την παραγγελία), η οποία δεν έχει δημιουργήσει μόνο μια εφαρμογή για την αποστολή των παραγγελιών, αλλά αναπτύσσει και δικές της αποθήκες (dark stores), εντός των οποίων θα γίνεται η προετοιμασία και η παραλαβή των παραγγελιών από δικούς της διανομείς. Στην ουσία είναι ένα end-to-end μοντέλο, που ειδικά στο εξωτερικό έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού στους επενδυτές, και το οποίο ώς ένα βαθμό έχει υιοθετήσει στη χώρα μας και η φινλανδική Wolt.

Oι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους πάνω από 2.000 κωδικούς, ανάμεσα στους οποίους θα περιλαμβάνονται διεθνή αλλά και τοπικά brands. Η πρώτη της αποθήκη θα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας –με στόχο να φθάσει τις 20 στην περιοχή της Αττικής– αναπτύσσοντας, όπως υπαγορεύει το μοντέλο που ακολουθεί, συνεργασίες με προμηθευτές. Το εγχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίζουν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους επενδυτές στον κλάδο της ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού και ειδών σούπερ μάρκετ (online food and grocery delivery), ενώ όσον αφορά τις τιμές, αυτές αναμένεται να είναι, για ορισμένα είδη, πιο ανταγωνιστικές από εκείνες των σούπερ μάρκετ. 

Την ίδια στιγμή, έντονο συνεχίζει να είναι το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και της quick delivery retail startup Jokr, έδρα της οποίας είναι η Νέα Υόρκη. Η είσοδός της στην Αθήνα βρίσκεται «σε εξέλιξη» όπως αναφέρουν πηγές, κάτι που θα πραγματοποιηθεί με την ανάπτυξη των δικών της dark stores και την παράδοση των προϊόντων που παραγγέλνουν οι χρήστες εντός 15 λεπτών. Η νεοσύστατη εταιρεία αποτελεί δημιούργημα του Ralf Wenzel και άλλων 4 ιδρυτών (πρώην στελέχη της Delivery Hero και της SoftBank), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 και τον Ιούλιο άντλησε 170 εκατ. δολ. από διεθνείς επενδυτές, ανάμεσά τους το GGV Capital, το λονδρέζικο Balderton Capital και το Tiger Global Management.

Νέοι παίχτες μπαίνουν στο delivery και υπόσχονται παραδόσεις σε 15 λεπτά

Νέοι παίχτες μπαίνουν στο delivery και υπόσχονται παραδόσεις σε 15 λεπτά Πηγή dikaiologitika.gr