Νέα εμπρηστική δήλωση Τσαβούσογλου, «η Τουρκία λαμβάνει τα μέτρα της εναντίον της Ελλάδας»

intime

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Πυρά» και απέναντι στις ΗΠΑ.

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.

Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν άφησε ασχολίαστη την επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς το Κογκρέσο και την αναφορά του για την Τουρκία ότι «η παρουσία της στη Συρία απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο. Αυτή η επιστολή ήταν αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση και αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.

Νέα εμπρηστική δήλωση Τσαβούσογλου, «η Τουρκία λαμβάνει τα μέτρα της εναντίον της Ελλάδας»

Νέα εμπρηστική δήλωση Τσαβούσογλου, «η Τουρκία λαμβάνει τα μέτρα της εναντίον της Ελλάδας» Πηγή dikaiologitika.gr