Νέα ανακοίνωση από το Facebook για το blackdown

Νέα ανακοίνωση από το Facebook για το blackdown

Με νέο της μήνυμα η Facebook υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ κακόβουλη πράξη πίσω από το πολύωρο κρασάρισμα, αλλά ούτε και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το Facebook το βράδυ της Δευτέρας (4/10) πέρασε δύσκολες ώρες μπλακ άουτ που στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η εταιρεία, μια μέρα μετά, σε νέο της μήνυμα τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε κακόβουλη δράση πίσω από το πρόβλημα σύνδεσης, αλλά ούτε και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διεμήνυσε:

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα δεδομένα των χρηστών παραβιάστηκαν κατά τον χρόνο διακοπής της σύνδεσης». Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπήρξε πρόβλημα με τα εσωτερικά συστήματα της Facebook, γεγονός που δυσκόλεψε τις προσπάθειες εντοπισμού και λύσης του προβλήματος.

Απευθυνόμενη στους χρήστες που ταλαιπωρήθηκαν, η εταιρεία προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατανοούμε τις συνέπειες που είχαν οι διακοπές και αναγνωρίζουμε την ευθύνη που είχαμε να ενημερώνουμε τους χρήστες για τα προβλήματα στις υπηρεσίες μας.

Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσοι ταλαιπωρήθηκαν και εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε ακριβώς τι συνέβη, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις υποδομές μας».

Νωρίτερα στην ανακοίνωσή της η εταιρεία δεν είχε διευκρινίσει αν αυτή η αλλαγή ρυθμίσεων ήταν προγραμματισμένη ή αν κάποιος τρίτος σκόπιμα παρενέβη στους διακομιστές της.

Νέα ανακοίνωση από το Facebook για το blackdown

Νέα ανακοίνωση από το Facebook για το blackdown Πηγή dikaiologitika.gr