Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά»

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά»

Βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη μνήμη της εκλιπούσας, το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά».

Με αυτό τον τρόπο όπως είπε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, η πολιτεία θα τιμήσει το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και της αδιάλειπτης προσφοράς της.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Είχαμε πολύ καλή σχέση και έναν δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Ήξερα ότι είχε πρόβλημα, αλλά όχι την έκτασή του. Το αντιμετώπισε με γενναιότητα και θετική ενέργεια. Είχα πει στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή για την ανάγκη καταλλαγής των παθών με αφορμή την ασθένειά της. Στην αντιπαράθεση μας δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη την ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής. Η ένταση στον πολιτικό διάλογο δεν ωφελεί κανέναν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Στη μνήμη της θα ονομάσουμε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού Φώφη Γεννηματά, ένα πρόγραμμα που θα σώσει ζωές», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το Ριαντ μόλις έφθασε η τραγική είδηση του θανάτου της, την αποχαιρέτησε με στίχους του αγαπημένου της ποιητή Οδυσσέα Ελύτη λέγοντας ότι αποτελεί παράδειγμα θάρρους.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά» ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες» είχε προσθέσει, κηρύσσοντας ημέρα εθνικού πένθους την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά»

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού θα ονομαστεί «Φώφη Γεννηματά» Πηγή dikaiologitika.gr