Κορονοϊός: Πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr για τρίτη δόση στους άνω των 50

Κορονοϊός: Πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr για τρίτη δόση στους άνω των 50

Ανακοινώθηκε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση και για τους άνω των 50. Πότε ανοίγει, δεν θα υπάρξει sms για τους πολίτες.

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών, ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους – με την τρίτη δόση – όλοι οι πολίτες άνω των 50 ετών.

Όπως είχε γράψει και επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το Dnews, η απόφαση για τρίτη δόση έχει ληφθεί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο η πλατφόρμα θα ανοίξει σε πρώτη φάση για τους άνω των 50 ετών, με τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθούν σταδιακά, όπως δηλαδή συνέβη και με τις πρώτες δύο δόσεις.

Σημειώνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους άνω των 60, αλλά και στους ανοσοκατασταλμένους, ενώ είναι γνωστό πως δεν θα υπάρχει πλέον αποστολή SMS.

Στην παρούσα φάση στην αναμνηστική δόση χορηγείται το mRNA εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί και στον βασικό εμβολιασμό.

Αυτό αποδεικνύει πως δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεση του εμβολίου λόγω μεταλλάξεων, αφού έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για την προστασία – και από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο – για τις μεταλλάξεις και κυρίως την μετάλλαξη «Δέλτα» που επικρατεί στην χώρα.

Αυτό σημαίνει πως τα άτομα που έχουνε εμβολιαστεί με εμβόλιο Pfizer ή Moderna ή Astra Zeneca, θα λάβουν την 3η δόση με mRNΑ εμβόλιο της Pfizer,

Κορονοϊός: Πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr για τρίτη δόση στους άνω των 50

Κορονοϊός: Πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr για τρίτη δόση στους άνω των 50 Πηγή dikaiologitika.gr