Κορωνοϊός – Μπουρλά: Ευχάριστα νέα για το χάπι (vid)

Κορωνοϊός - Μπουρλά: Ευχάριστα νέα για το χάπι (vid)

Αισιόδοξος όσον αφορά στο χάπι για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο Αλμπέρτ Μπουρλά, ενώ τόνισε ότι το εμβόλιο καλύπτει όλα τα στελέχη. Μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με το νέο αντιικό φάρμακο είπε ότι είναι ένα προϊόν που θα χορηγείται από το στόμα και η διαφορά σε σχέση με τα ενέσιμα είναι ότι μπορεί να δίνεται στο σπίτι.

«Οι μελέτες γίνονται αυτή τη στιγμή κι έτσι είμαστε αισιόδοξοι αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν οι μελέτες αποκαλύψουν τα αποτελέσματα. Έχουμε πολλούς λόγους να πιστεύουμε ότι η μελέτη θα είναι επιτυχής, ελπίζω ότι θα είναι καλά τα νέα και θα ξέρουμε πριν το τέλος του χρόνου» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Παράλληλα σε δήλωση του στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Μπουρλά είπε ότι «παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των νέων στελεχών του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα που να εκφεύγει από τις δυνατότητες του εμβολίου. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί όμως οι δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία mRNA μας επιτρέπει μέσω μιας διαδικασίας αλλαγής κωδικού στο εμβόλιο να δημιουργήσουμε ένα νέο εμβόλιο μέσα σε 100 ημέρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Μπουρλά «είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος γιατί είμαι Έλληνας, αλλά και γιατί πιστεύω στη δύναμη της επιστήμης».

Σε ερώτηση για το ότι η Pfizer ζητά από τον FDA να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της εταιρείας για τα παιδιά 5-11 ετών και κατά πόσο αυτό είναι ασφαλές ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «εμείς για να υποβάλλουμε αίτηση σημαίνει ότι αισθανόμαστε πολύ δυνατά ότι είναι αποτελεσματικό, ότι είναι ασφαλές και ότι χρειάζεται. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν οι αρχές κι εφόσον το εγκρίνουν όπως και περιμένω τότε συμβουλεύω όλους να το κάνουν».

Για την τρίτη δόση είπε ότι «διάφορες χώρες και διάφορες αρχές την έχουν συστήσει. Μερικοί πολύ πιο ευρέως από ότι άλλες χώρες κι ότι θα αποφασίσει η ΕΕ νομίζω θα πρέπει να ακολουθηθεί κι εδώ».

Πηγή