Η φρεγάτα «Κανάρης» σε συνεκπαίδευση με την αιγυπτιακή «Alexandria»

Η φρεγάτα «Κανάρης» σε συνεκπαίδευση με την αιγυπτιακή «Alexandria»

Η φρεγάτα «Κανάρης» εκτέλεσε συνεκπαίδευση ΡASSEX (Passing Exercise) με την αιγυπτιακή φρεγάτα «Alexandria» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Αλεξάνδρειας.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικών ελιγμών και ναυτικής αποτροπής.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών δράσεων και συνέβαλε αφενός στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των μονάδων που συμμετείχαν σε υψηλό επίπεδο και αφετέρου στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της φρεγάτας «Κανάρης» στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του κυβερνήτη της, του διοικητού 2ης Μοίρας Φρεγατών και του Έλληνα ακολούθου ‘Αμυνας Καΐρου στον διοικητή της ναυτικής βάσης Αλεξάνδρειας.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η φρεγάτα «Κανάρης» είχε καταπλεύσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon).

Η φρεγάτα «Κανάρης» σε συνεκπαίδευση με την αιγυπτιακή «Alexandria»

Η φρεγάτα «Κανάρης» σε συνεκπαίδευση με την αιγυπτιακή «Alexandria» Πηγή dikaiologitika.gr