Η δυνατή σχέση μεταξύ φιλιού και ερωτικής ικανοποίησης

0
28
Η δυνατή σχέση μεταξύ φιλιού και ερωτικής ικανοποίησης | kiss

Θυμάστε το πρώτο σας φιλί; Ήταν εξαιρετικό ή αμήχανο; Σας ενθουσίασε με το πάθος τους ή σας απογοήτευσε με την αδιαφορία του; Μην κάνετε λάθος. Τα φιλιά δεν είναι ένα παιχνίδι για παιδιά και εφήβους. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι η οικειότητα και η διέγερση συνδέονται περισσότερο με το φιλί από οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική πράξη.

Νέα ακαδημαϊκή μελέτη δείχνει πως το φιλί συνδέεται με τις σεξουαλικές εμπειρίες και τις ερωτικές σχέσεις μας.  Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 878 συμμετέχοντες (433 άνδρες και 445 γυναίκες), που βρίσκονταν σε σχέση τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες. Οι άνθρωποι αυτοί κλήθηκαν να απαντήσουν: 1) πόσες φορές φιλούν τον σύντροφο τους στη διάρκεια του σεξ και 2) πόσο συχνά φιλούσαν τον σύντροφο τους στην καθημερινότητα τους.  Μετά έπρεπε να απαντήσουν 1) πόσο συχνές είναι οι ερωτικές επαφές με το σύντροφο τους, 2) πόσο συχνά έρχονται σε οργασμό με το σεξ, 3) πόσο ευχαριστημένοι είναι με τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους και 4) πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη σχέση τους σε γενικότερο πλαίσιο.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα αυξημένα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ συνδέονταν με τη συχνότητα των ερωτικών επαφών σε ένα ζευγάρι. Με απλά λόγια το ζευγάρια που φιλιόνται πιο συχνά, κάνουν σεξ περισσότερες φορές. Επίσης οι γυναίκες που φιλιούνται περισσότερο στη διάρκεια της ερωτικής επαφής έχουν και περισσότερους οργασμούς, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα φιλιά βελτιώνουν και την ποσότητα και την ποιότητα των σεξουαλικών μας εμπειριών. Τέλος τα πολλά καθημερινά φιλιά αποδεικνύουν την υγεία μιας σχέσης.

Όσο περισσότερο ευχαριστημένοι είναι οι άνθρωποι από τη σχέση τους, τόσο πιο συχνά φιλούν το σύντροφο τους και εκτός σεξ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις σχέσεις που φθίνουν, δηλαδή, τα φιλιά αρχίζουν να σπανίζουν…

Πηγή: psychologytoday.com

Πηγή