Η απάντηση του δασαρχείου Πάρνηθας για το ελάφι που ψυχορραγούσε τρεις μέρες στο δρόμο (βίντεο)

(Φωτ.: Eurokinissi)

Το δασαρχείο έχει κινήσει τις διαδικασίες για να αποσαφηνιστεί τι πραγματικά συνέβη με το ελάφι στην Πάρνηθα, που βρέθηκε να ψυχορραγεί τρεις μέρες αβοήθητο στο δρόμο.

Ο Νίκος Λεφατζής περιέγραψε πώς εντόπισε το χτυπημένο ελάφι στην Πάρνηθα και τι έκανε στη συνέχεια. «Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί», είπε στο Mega.

Επίσης, κατήγγειλε ότι υπάλληλοι του δασαρχείου κράτησαν μία εξοργιστικά αδιάφορη στάση για το θέμα. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί”», είπε ο κ. Λεφατζής. Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.

«Ό,τι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email», απάντησε ο Γεώργιος Φρουσιος, αναπληρωτής δασάρχης Πάρνηθας.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Ιωάννης Στάμου, αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, σημείωσε πως το δασαρχείο είναι υπεύθυνο να φέρει τον κτηνίατρο. «Ξεκίνησε η διαδικασία και εμείς την Παρασκευή στείλαμε συνεργείο. Βλέπουμε μία καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται ως εξής: η καταγγελία έγινε την Πέμπτη, απ’ ότι μου είπαν στο δασαρχείο. Πήγαν την Πέμπτη, το έψαξαν και δεν το βρήκαν. Πήγαν πάλι την Παρασκευή και συγκρότησαν το συνεργείο».

«Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο», είπε ο κ. Στάμου και συμπλήρωσε πως ήταν δύσκολο για τον κτηνίατρο να μεταβεί έγκαιρα στην Πάρνηθα, καθώς μένει στον Πειραιά. «Δεν υπάρχει 24ωτρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια».

Το ελάφι τελικά ήταν νέο και όχι ηλικιωμένο, και όπως διαπιστώθηκε, είχε κάταγμα λεκάνης.

Η απάντηση του δασαρχείου Πάρνηθας για το ελάφι που ψυχορραγούσε τρεις μέρες στο δρόμο (βίντεο)

Η απάντηση του δασαρχείου Πάρνηθας για το ελάφι που ψυχορραγούσε τρεις μέρες στο δρόμο (βίντεο) Πηγή dikaiologitika.gr