Έρχεται η τρίτη δόση για όλους

Έρχεται η τρίτη δόση για όλους

Άμεσα αναμένεται η λήψη των αποφάσεων για την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για την τρίτη δόση του εμβολίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινιστεί ακόμη πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της αναμνηστικής.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί – με την τρίτη δόση για όλους – ενδεχομένως να γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται πλήρη προνόμια»

Ενόψει της ανακοίνωσης των προνομιών για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στις 15:00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές.

Σχετικά με την αναφορά του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά ότι δεν ερωτήθηκε η επιτροπή των ειδικών για την χορήγηση περισσότερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η απόφαση ελήφθη με δεδομένο τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι.

Στην πανδημία, πρόσθεσε, κανείς οφείλει να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα, ενώ κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

Έρχεται η τρίτη δόση για όλους

Έρχεται η τρίτη δόση για όλους Πηγή dikaiologitika.gr