Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα έβγαζε μπουρμπουλήθρες και έλιωνε», σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας

eurokinissi

«Έβγαζε μπουρμπουλήθρες, έλιωνε μπροστά». Αυτή ήταν η περιγραφή στο δικαστήριο από αυτόπτη μάρτυρα για την εικόνα της Ιωάννας δευτερόλεπτα μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Ο μάρτυρας διατηρεί μπαρμπέρικο κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα και ήταν μεταξύ των δέκα που εξετάστηκαν από τους δικαστές. Όπως περιέγραψε, ήταν οι φωνές της Ιωάννας Παλιοσπύρου λίγα δευτερόλεπτα αφού την χαιρέτησε που τον έκανε να σπεύσει κοντά της.

«Πάω στην κοπέλα, ήταν λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες, έλιωνε μπροστά. Της είπα να βγάλει τα ρούχα της, έλιωνε μπροστά μου» ανέφερε στην συγκλονιστική του μαρτυρία ο μάρτυρας.

«Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας, δε μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας».

Τι είπε συνάδελφος της Έφης

Η κατηγορούμενη είχε φύγει εκείνη την ώρα από το σημείο και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στην δουλειά της σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Συνάδελφος της κατηγορούμενης μίλησε για την συμπεριφορά της μια ημέρα πριν το «χτύπημα» αλλά και για εκείνες που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, στις 19/5/2020, ημέρα που όπως προκύπτει η κατηγορούμενη είχε επιχειρήσει να επιτεθεί στην Ιωάννα, καθυστέρησε να πάει στην δουλειά της.

«Δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε, όμως καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική, έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη» κατέθεσε η μάρτυρας και ανέφερε ότι την επομένη της επίθεσης δεν παρατήρησε κάτι που να της κάνει εντύπωση στην συμπεριφορά της.

Πρόεδρος: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική για να ξεκινήσει τη δουλειά γιατί είχε καθυστερήσει. Στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Πολιτική Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο

Πολιτική Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;

Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Εξάλλου, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και γείτονας της Ιωάννας ο οποίος στο πρόσωπο της κατηγορούμενης αναγνώρισε τη γυναίκα που μήνες πριν είχαν εντοπίσει να παρακολουθεί την πολυκατοικία. Όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

Η πολιτική αγωγή επανέφερε το αίτημα της να κληθούν και να καταθέσουν δύο πρόσωπα τα οποία φέρονται να δέχτηκαν κλήσεις αμέσως μετά την επίθεση.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι, θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος με τον εισαγγελέα να επιφυλάσσεται λέγοντας:

«Το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα έβγαζε μπουρμπουλήθρες και έλιωνε», σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας

Επίθεση με βιτριόλι: «Η Ιωάννα έβγαζε μπουρμπουλήθρες και έλιωνε», σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας Πηγή dikaiologitika.gr