Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμα και σήμερα η απολογία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα

intime

Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, σήμερα αναμένεται να φτάσει στο τέλος της η λίστα των μαρτύρων κατηγορητηρίου και να ολοκληρωθεί η ανάγνωση εγγράφων. «Αντίστροφη μέτρηση» για την απολογία της κατηγορούμενης.

Η απολογία της Έφης Κακαράντζουλα, η οποία κατηγορείται για την επίθεση, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.  Η 36χρονη κρατά «κλειστά» τα χαρτιά της όλο αυτό το διάστημα, και όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον στρέφεται στους ισχυρισμούς που θα προβάλει.

Πλέον, το «σενάριο» ότι η απόφαση της να επιτεθεί στην Ιωάννα συνδέεται με 40χρονο άνδρα φαίνεται να αποδυναμώνεται, καθώς ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως δε συνάντησε ποτέ την Ιωάννα, ενώ αναφερόμενος στην κατηγορούμενη είπε πως είχαν μια «περιστασιακή ερωτική σχέση».

Η κατηγορούμενη θα κληθεί να αποκαλύψει το «μυστικό» που κρατά καλά κρυμμένο και αφήνει να εννοηθεί ότι η μοναδική που το γνωρίζει είναι η Ιωάννα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως η 36χρονη θα αρνηθεί ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα ζητώντας να δικαστεί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Από την άλλη, οι γιατροί που κατέθεσαν, εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Ιωάννα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Μάλιστα, η γιατρός Μαρία Καλοφώνου περιέγραψε ότι η θερμοκρασία του σώματός της Ιωάννας είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας θα απαντήσει σήμερα, Πέμπτη 7/10, στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση σε κατάθεση δύο ακόμη προσώπων, η μαρτυρία των οποίων θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν αλλά και μετά από την επίθεση. Ήδη, έχει επιφυλαχθεί σημειώνοντας ότι «αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Αν τελικά το δικαστήριο αποφασίσει την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, υπάρχει η δυνατότητα με την ανακοίνωση της απόφασης να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ώστε να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.

Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμα και σήμερα η απολογία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Ακόμα και σήμερα η απολογία της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα Πηγή dikaiologitika.gr