ΕΟΔΥ: Η τελική επιλογή για την προεδρία του οργανισμού – Την Τετάρτη η ανακοίνωση

ΕΟΔΥ: Η τελική επιλογή για την προεδρία του οργανισμού - Την Τετάρτη η ανακοίνωση

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Νέα εποχή στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση επέλεξε το πρόσωπο που θα αναλάβει «το τιμόνι» του φορέα  όπως αναφέρει η ιστοσελίδα News4Health.

Πρόκειται για τον καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Θεοκλή Ζαούτη, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, αύριο από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Με την επιλογή του κ. Ζαούτη, ο ΕΟΔΥ θα έχει και πάλι επιστήμονα επικεφαλής και μάλιστα έναν επιδημιολόγο, με πολλές δημοσιεύσεις και εμπειρία στο πεδίο της διαχείρισης φορέων δημόσιας υγείας, καθώς είναι και Επιστημονικός Διευθυντής του CLEO, του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 230 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας. Στόχος του καθηγητή Ζαούτη από τη θέση του διευθυντή του «Center for Pediatric Clinical Effectiveness» (CPCE), είναι η ανακάλυψη, διάδοση και υλοποίηση των καλύτερων δυνατών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη φροντίδα των νοσηλευόμενων παιδιών.

Συμμετέχει επίσης, σε πολλές συμβουλευτικές επιτροπές στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, όπως στα Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Institute of Health (NIH), American Academy of Pediatrics και European Society for Pediatric Infectious Diseases.

Έχει επιλεχθεί ως μέλος της «προεδρικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων» του Λευκού Οίκου (Presidential Advisory Committee for Combating Antibiotic-Resistant Bacteria). Το 2009 έλαβε το βραβείο «Healthcare Epidemiology Pediatric Investigator Award» και το 2015 τιμήθηκε από την Pediatric Infectious Diseases Society με το βραβείο Distinguished Service Award.

ΕΟΔΥ: Η τελική επιλογή για την προεδρία του οργανισμού - Την Τετάρτη η ανακοίνωση

ΕΟΔΥ: Η τελική επιλογή για την προεδρία του οργανισμού - Την Τετάρτη η ανακοίνωση Πηγή dikaiologitika.gr