Δημοφιλής Σουηδός ράπερ νεκρός από πυροβολισμούς στη Στοκχόλμη

Δημοφιλής Σουηδός ράπερ νεκρός από πυροβολισμούς στη Στοκχόλμη

Ένας από τους δημοφιλέστερους Σουηδούς καλλιτέχνες, ο 19χρονος ράπερ Νιλς Γκρόνμπεργκ, σκοτώθηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Στοκχόλμη.

Ο 19χρονος ράπερ πιο γνωστός με το ψευδώνυμο Έιναρ που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Πέμπτη, ήταν την προηγούμενη χρονιά ο τρίτος πιο δημοφιλής Σουηδός καλλιτέχνης στο Spotify. Η δολοφονία, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά με πυροβολισμούς μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

{https://www.youtube.com/watch?v=6DlgJDrBvCY}

Τουλάχιστον 110 περιστατικά πυροβολισμών έχουν καταγραφεί φέτος μόνο στη Στοκχόλμη, ενώ 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο 19χρονος ράπερ έχουν σκοτωθεί. Σε ολόκληρη τη χώρα και πάλι συμπεριλαμβανομένου του Έιναρ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 41, καθώς οι ανθρωποκτονίες έχουν τριπλασιαστεί από το 2012 ως το 2020. Το συγκεκριμένο στοιχείο… ξεχωρίζει τη Σουηδία από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι θανάσιμοι πυροβολισμοί έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία.

Ο Έιναρ έγινα διάσημος στα 16 του, τραγουδώντας σουηδόφωνη ραπ. Έχοντας κάνει ήδη τις πρώτες του επιτυχίες, το 2020 έπεσε θύμα απαγωγής από συμμορία που δραστηριοποιείται στη σουηδική πρωτεύουσα.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία σύλληψη για τη δολοφονία του 19χρονου ράπερ

Δημοφιλής Σουηδός ράπερ νεκρός από πυροβολισμούς στη Στοκχόλμη

Δημοφιλής Σουηδός ράπερ νεκρός από πυροβολισμούς στη Στοκχόλμη Πηγή dikaiologitika.gr