Αθ. Εξαδάκτυλος στο Πρώτο: Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν κανονικά Χριστούγεννα (audio)

Αθ. Εξαδάκτυλος στο Πρώτο: Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν κανονικά Χριστούγεννα (audio)

Με ανοιχτά τα σχολεία εδώ και ένα μήνα, την έναρξη χορήγησης της επαναληπτικής δόσης σύντομα στους άνω των 50 και σταδιακά και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, αφού συμπληρώσουν έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, οι επιστήμονες εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι ως τώρα προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων το Φθινόπωρο.

Όπως εκτίμησε στο Πρώτο Πρόγραμμα https://webradio.ert.gr/proto/91,6 & 105,8, στην εκπομπή “Έχουμε και λέμε” και τον Στέλιο Βραδέλη, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, δεν θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που φοβόμασταν. Βλέπουμε καθημερινά ποιοι γεμίζουν τα νοσοκομεία, τις εντατικές, ποιοι αποτυπώνονται σε ημερήσια θύματα που θα μπορούσαν να είναι πολύ, πολύ λιγότερα, τόνισε, καθώς πρόκειται στην πλειοψηφία τους για ανεμβολίαστους, ποσοστό που όπως είπε μας αδικεί ως κοινωνία συνολικά.
Αντίθετα, η απελευθέρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους μπορεί να ξενίζει, αποκαθιστά όμως μια δυνατότητα που έχουν πλέον όσοι έχουν φροντίσει να αποκτήσουν την άμυνά τους απέναντι στον ιό, μετά από 18 μήνες περιορισμών και θα μπορέοσυν να κάνουν Χριστούγεννα κανονικά.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στον τρόπο που ενημερώνεται κανείς, με δεδομένη την ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Οπως ανέφερε ο κ Εξαδάκτυλος, το facebook είναι ο χειρότερος τρόπος να ενημερωθεί κανείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις γνώμες που διακινούνται εκεί.
Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πώς όπου υπάρχει παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας, υπάρχει πειθαρχικός έλεγχος και αφορά γιατρούς σε μονοψήφιο αριθμό.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr