Απίστευτη ιστορία μητέρας από το Αφγανιστάν που πούλησε το νεογέννητο μωρό της για να ταΐσει την οικογένειά της

Απίστευτη ιστορία μητέρας από το Αφγανιστάν που πούλησε το νεογέννητο μωρό της για να ταΐσει την οικογένειά της

Για 500$, πούλησαν το νεογέννητο κοριτσάκι τους οι γονείς του στο Αφγανιστάν. «Πεινάμε, δεν έχουμε τίποτα. Έπρεπε να το κάνω», δηλώνει ο πατέρας στο BBC.

Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει τεράστια ανθρωπιστική κρίση με την κατάσταση να επιδεινώνετε από τον Αύγουστο, όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία. Οι οικογένειες είναι απελπισμένες και ψάχνουν για τροφή, τη στιγμή που η οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό έχει σταματήσει.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν πως εκατομμύρια κάτοικοι θα πεθάνουν αν δεν σταλεί άμεσα κατεπείγουσα βοήθεια στη χώρα. Ο θανάσιμος κίνδυνος απειλεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά.

«Δύο από τα παιδιά μου κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή δεν έχουμε καθόλου χρήματα», λέει μια μητέρα στον φακό του BBC, μέσα από την κλινική όπου νοσηλεύονται υποσιτισμένα και άρρωστα παιδιά. Ένα στα πέντε δεν βγαίνουν ζωντανά από τους θαλάμους. 

«Δεν υπάρχουν χρήματα για ιατρικό εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν πληρωθεί για τέσσερις μήνες, αφού το σύστημα υγείας είχε στηριχθεί σε χρήματα από το εξωτερικό», σημειώνει η δημοσιογράφος.

«Πονάω που βλέπω έτσι το παιδί μου. Καμιά μάνα να μην το ζήσει αυτό. Θέλω ο κόσμος να βοηθήσει το Αφγανιστάν», λέει η ίδια μητέρα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται εκτός νοσοκομείου.

Ένα μωρό πουλήθηκε από την οικογένειά του. «Τα υπόλοιπα παιδιά μου πεινούσαν και έτσι αναγκαστήκαμε να τη δώσουμε. Θα ήθελα να μην την πουλούσαμε», λέει η μητέρα με τον πατέρα, ο οποίος συλλέγει σκουπίδια για να ζήσει την οικογένειά του, να συμπληρώνει: «Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της κόρης μου. Ούτε πώς θα νιώσει. Αλλά έπρεπε να το κάνω. Δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι. Ούτε αλεύρι, ούτε λάδι. Λιμοκτονούμε».

Το νεογέννητο κοριτσάκι πουλήθηκε για 500$ και θα παραδοθεί στον αγοραστή του μόλις αρχίσει να περπατά. Είπαν στους γονείς πως θα παντρευτεί τον γιο του, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει ακριβώς.

Το ρεπορτάζ του BBC κλείνει με τη δημοσιογράφο να τονίζει πως δεν υπάρχει χρόνος για συζητήσεις γύρω από την αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες οικογένειες που πούλησαν τα παιδιά τους. Μάλιστα, όσο βρισκόμαστε εδώ για το ρεπορτάζ, ήρθαν και μας πρότειναν να αγοράσουμε εμείς τα παιδιά τους. Δεν υπάρχει χρόνος για debates πάνω στο αν θα δεχθούμε ή όχι τους Ταλιμπάν».

Πηγή