Αλλαγή ώρας: Και όμως έχει καταργηθεί ήδη σε δύο χώρες

Αλλαγή ώρας: Και όμως έχει καταργηθεί ήδη σε δύο χώρες

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου αναμένεται να έχουμε αλλαγή ώρας, πηγαίνοντας τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Άγνωστο τι θα γίνει καθώς το μέτρο επρόκειτο να καταργηθεί για τις χώρες που το επιθυμούν ενώ ήδη Τουρκία και Ρωσία έχουν καταργήσει την αλλαγή ώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Κανονικά όπως κάθε χρόνο θα γίνει η αλλαγή ώρας από θερινή σε χειμερινή, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω.

Όσον αφορά το μέτρο της κατάργησης αλλαγής ώρας, φαίνεται πως έχει παγώσει εντελώς. Την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας θα αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021.

Αλλαγή ώρας: Και όμως έχει καταργηθεί ήδη σε δύο χώρες

Αλλαγή ώρας: Και όμως έχει καταργηθεί ήδη σε δύο χώρες Πηγή dikaiologitika.gr