28η Οκτωβρίου: Τι ώρα ξεκινάει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και πόσο θα διαρκέσει (βίντεο)

28η Οκτωβρίου: Τι ώρα ξεκινάει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και πόσο θα διαρκέσει (βίντεο)

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.
Η διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης θα έχει μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ΚατερίναΣακελλαροπούλου. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η ώρα έναρξης της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ενώπιον της της Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων είναι στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα την ενημέρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εντυπωσιακή πρόβα τζενεράλε με πτήσεις Spitfire και F-16

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν τόσο το προσωπικό όσο και τα επίγεια και εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, και σύμφωνα με τον πργραμματισμό του ΓΕΕΘΑ θα πραγματοποιηθούν ρίψεις αλεξιπτωτιστών και θα παραδοθεί η ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζευς» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας «Spitfire» αλλά και F-16 έκαναν δοκιμαστική και εντυπωσιακή διέλευση πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Αρκετοί πολίτες στο παραλιακό μέτωπο αλλά και σε όλη τη Θεσσαλονίκη παρακολουθούσαν το εντυπωσιακό θέαμα και φωτογράφιζαν τα μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr.

Το Spitfire ΜJ755 συγκεκριμένα, που πέταξε σήμερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, είναι ιστορικό αεροσκάφος. Ανακατασκευασμένο και ανανεωμένο, το Spitfire MJ755 ήταν μαχητικό αεροσκάφος των Συμμαχικών δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται πως ανακατασκευάστηκε στην Αγγλία και ουσιαστικά «αναγεννήθηκε» μετά από την πρωτοβουλία του Πίτερ Λιβανός και του Ιδρύματος «ΙΚΑΡΟΣ», μια επένδυση που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί του πέταξε και το F-16 «ΖΕΥΣ». Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να το βλέπει να «σκίζει» τον ουρανό της πόλης σε κάθε παρέλαση τα τελευταία χρόνια και να προκαλεί δέος με τις πτήσεις του.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις ξεκίνησαν από τις 13:45 περίπου και ολοκληρώθηκαν στις 14:15.

{https://youtu.be/xAWblXdgKN8}

28η Οκτωβρίου: Τι ώρα ξεκινάει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και πόσο θα διαρκέσει (βίντεο)

28η Οκτωβρίου: Τι ώρα ξεκινάει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και πόσο θα διαρκέσει (βίντεο) Πηγή dikaiologitika.gr