Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ιερέας έκλεψε 117.000 ευρώ για πάρτι οργίων με ναρκωτικά

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ιερέας έκλεψε 117.000 ευρώ για πάρτι οργίων με ναρκωτικά

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία με το σκάνδαλο ενός κληρικού, ο οποίος έκλεψε το ποσό των 117.000 ευρώ συνολικά για να αγοράσει ναρκωτικά και να κάνει πάρτι οργίων.

Οι δωρεές των πιστών έγιναν… χορηγίες για… τις αμαρτωλές απολαύσεις του κληρικού. Πρόκειται για τον 40χρονο Φραντσέσκο Σπαγνιέσι από το Πράτο της Ιταλίας, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Στην υπόθεση εμπλέκονται τόσο ο ιερέας, όσο και ο συγκάτοικός του, με τις Αρχές να αξιοποιούν μια πληροφορία ότι έχουν εισάγει ένα λίτρο από το ναρκωτικό GHB, γνωστό και ναρκωτικό των βιασμών.

Οι δυο τους χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες διαδικτυακών γνωριμιών για να προσελκύσουν κόσμο που ενδιαφερόταν για τέτοιου είδους πάρτι, με όργια, χρήση αλλά και εμπόριο ναρκωτικών.

Η δράση του ιερέα πάει μέχρι και δύο χρόνια πίσω, όπως αποκάλυψαν μερικοί από τους 200 ανθρώπους που ανακρίνει η αστυνομία, για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση. Άλλωστε, οι αστυνομικοί φέρονται να βρήκαν αυτοσχέδιους σωλήνες κρακ από μπουκάλια μέσα στο διαμέρισμα.

Ποιος είναι ο ιερέας – Πώς έκλεψε τα χρήματα

Ο Φραντσέσκο Σπαγνιέσι εισήχθη στην ιεροσύνη σε ηλικία 26 ετών, αφού εγκατέλειψε τις σπουδές του στην ιατρική, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι βρήκε «πληρότητα και χαρά» στο να κάνει τον εαυτό του διαθέσιμο στους άλλους.

Όταν είχε τους λογαριασμούς του υπό τη δικιά του εποπτεία μόνο, με τον αρμόδιο επίτροπο να έχει σταματήσει τον έλεγχό τους, άρχισε να παίρνει χρήματα από τα έσοδα της λειτουργίας αλλά και από τις δωρεές των πιστών, στους οποίους έλεγε ότι θα τις έδινε σε φτωχές οικογένειες.

Σύμφωνα με τους Times, ο Σπαγνιέσι έχει ήδη παραδεχθεί ότι προμήθευε ναρκωτικά στα πάρτι και μένει να ομολογήσει ότι έκλεψε τα χρήματα από την εκκλησία, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και την οργή των πιστών, οι οποίοι – όπως είναι φυσικό – ζητούν τα χρήματά τους πίσω.

Πηγή