Ρωσία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές ενός νέου εμβολίου κατά του COVID-19

0
16

Ρωσία: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές ενός νέου εμβολίου κατά του COVID-19

Μόσχα: Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Άδεια για την έναρξη κλινικών δοκιμών του εμβολίου COVID-19 “Betuvax-Kov-2”,εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας. Ηπρώτη και η δεύτερη φάση θα διαρκέσουν από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Αυγούστου 2022.

Πλέον υπάρχουν πέντε εμβόλια COVID-19 καταχωρημένα στη χώρα. Το πρώτο και πιο γνωστό είναι το Sputnik-V, που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Γκαμαλέγια με την υποστήριξη του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, χρησιμοποιείται ευρέως για μαζική ανοσοποίηση και έχει εγκριθεί σε 70 χώρες.

Οι Ρώσοι πολίτες έχουν ακόμα πρόσβαση στο “EpiVacCorona” από το κέντρο του Νοβοσιμπίρσκ “Vector” και το KoviVak που αναπτύχθηκε από το “Κέντρου Τσουμακόφ” της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Για τον επανεμβολιασμό των πολιτών, συνιστάται το Sputnik Light, μια ελαφριά έκδοση του Sputnik V, η οποία χορηγείται με μία μόνο ένεση του εμβολίου. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε πρόσφατα το EpiVacKoron -N . Περιέχει την ίδια δραστική ουσία με του EpiVacKoron, αλλά συντίθενται με διαφορετικούς τρόπους.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr