Η.Βασίλειο: Τον Οκτώβριο ξεκινούν τα «αναμνηστικά» εμβόλια

0
15

Η.Βασίλειο: Τον Οκτώβριο ξεκινούν τα «αναμνηστικά» εμβόλια

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Τα “αναμνηστικά” εμβόλια αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού τα δεδομένα έδειξαν ότι δίνουν «πολλαπλάσια αύξηση» στα ζωτικά αντισώματα που προστατεύουν από τον κορονοϊό.

Εκατομμύρια ηλικιωμένοι στην Μεγάλη Βρετανία θα κάνουν την τρίτη δόση μέχρι αργότερα το φθινόπωρο, για να διασφαλίσουν ότι θα προστατευτούν για το χειμώνα.

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) παρουσίασε χθες στοιχεία που δείχνουν ότι μια συμπληρωματική δόση Pfizer-BioNTech ενισχυει σημαντικά το ποσοστό ανόσιας κατά του κορονοϊού. Επίσημη σύσταση όμως αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, συζητείται να καταργηθούν τα δαπανηρά μοριακά τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις περισσότερες χώρες με εξαίρεση τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τις κόκκινες χώρες

Ο μέσος ταξιδιώτης πληρώνει περισσότερα από 70 £ για ένα μοριακό τεστ (PCR) και ανάλογα από το αν προέρχεται από μια χώρα που βρίσκεται στην πορτοκαλί ή στην κόκκινη λίστα η τιμή του διπλασιάζεται

Οι υπουργοί θα εξετάσουν μια σειρά αλλαγών ως μέρος των σχεδίων για την απλούστευση του υπάρχοντος συστήματος έως την 1η Οκτωβρίου, αλλά η εφημερίδα Times ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr