Χειροπέδες σε αλλοδαπό για 12 κιλά ηρωΐνης – Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα

Χειροπέδες σε αλλοδαπό για 12 κιλά ηρωΐνης - Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη σε μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και κάνναβης, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος ακόμα δυο αλλοδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης εντοπίστηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, κατά την οποία αναλύθηκαν και διασταυρώθηκαν πληροφορίες και αξιοποιήθηκαν στοιχεία που προέκυψαν από την εξακρίβωση χώρων και τη δημιουργία ατομικού «προφίλ» (profiling).

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ποσοτήτων ηρωίνης στη χώρα μας, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Αττική και την περαιτέρω διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Σε επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο σπίτι του συλληφθέντα, εντοπίστηκε να κατέχει για λογαριασμό των συγκατηγορούμενών του, με σκοπό τη διακίνηση, 18 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη και δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη.

Συνολικά κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 12 κιλά και 190 γραμμάρια ηρωίνη,
  • 5,5 γραμμάρια κάνναβη,
  • κινητό τηλέφωνο, ζυγαριά ακριβείας και ηλεκτρικός αναδευτήρας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Χειροπέδες σε αλλοδαπό για 12 κιλά ηρωΐνης - Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα

Χειροπέδες σε αλλοδαπό για 12 κιλά ηρωΐνης - Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα Πηγή dikaiologitika.gr