Τζο Μπάιντεν: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Ταλιμπάν

0
19

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Ταλιμπάν

Με νέο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε για την επιχείρηση εκκένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αφγανιστάν και προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις για τον τρόπο και την έκβασή της. Ο Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να υπεραμυνθεί της διαδικασίας αποχώρησης. Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν για την ολοκλήρωση της επιχείρησης. Όπως είπε, από τις 14 Αυγούστου έως σήμερα, έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια 13.000 άνθρωποι από τη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης στην ιστορία. Ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ταλιμπάν για το θέμα της απομάκρυνσης των ανθρώπων από το Αφγανιστάν και πως τους παρακολουθεί στενά για οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση.

Συνεχίζουμε σε ταχείς ρυθμούς και μέσα σε δύσκολες συνθήκες, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ ευχαρίστησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις εικόνες από την Καμπούλ, χωρίς να σταθεί στο θέμα, ενώ έδωσε έμφαση στην προσφορά των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΕΡΤ / Λήδα Παπαδοπούλου

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr