Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε βάσεις 2021 σπάζοντας παράδοση χρόνων

0
8
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε βάσεις 2021 σπάζοντας παράδοση χρόνων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις 2021 σπάζοντας μία παράδοση χρόνων. Δείτε τα αποτελέσματα στο https://results.it.minedu.gov.gr/, με SMS η ενημέρωση των υποψηφίων.

Και ξαφνικά είχαμε την ανακοίνωση των βάσεων 2021 στο υπουργείο Παιδείας. Οι φετινές βάσεις έσπασαν μία παράδοση χρόνων με το υπουργείο Παιδείας να μην ανακοινώνει νωρίτερα τη μέρα και την ώρα που θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr.

Εδώ και πολλά χρόνια, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνήθιζε να ενημερώνει τους υποψηφίους για τη μέρα και την ώρα που θα έβγαιναν οι βάσεις 2021. Φέτος, για πρώτη φορά, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση – ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, με την υπουργό κ. Κεραμέως εξαφανισμένη. 

Η ενημέρωση για τις βάσεις 2021 περιορίστηκε μονάχα στις δηλώσεις Οικονόμου και Συρίγου και το πότε «μάλλον θα ανακοινωθούν». Η αφωνία του υπουργείου, όπως είναι λογικό, έφερε αγανάκτιση σε γονείς και υποψηφίους με αποτέλεσμα του mail του Dnews να δέχεται δεκάδες μηνύματα δυσαρέσκειας.

Η ανακοίνωση ήταν ξαφνική και το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι «μάλλον θα ανακοινωθούν σήμερα» από τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο. 

Ήδη έχουν φύγει τα πρώτα αποτελέσματα με SMS στους υποψηφίους των πανελληνίων 2021 και πλέον γονείς και μέλλοντες φοιτητές καλλούνται να βρουν φοιτητική κατοικία και να γραφτούν στη σχολή που πέτυχαν.

Μπαίνει έτσι τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων και σε περίπου 2 εβδομάδες, ξεκινάει ο αγώνας των μαθητών, πλέον, της Γ’ Λυκείου για τις πανελλήνιες 2022. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι, το σχολικό έτος να ξεκινήσει ομαλά, να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω covid και οι πανελλήνιες 2022 να διεξαχθούν ομαλότερα απ’ ότι φέτος.

Τέλος, οπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για τα σχολεία, αλλάζοντας τα προτόκολλα λειτουργίας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε βάσεις 2021 σπάζοντας παράδοση χρόνων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε βάσεις 2021 σπάζοντας παράδοση χρόνων Πηγή dikaiologitika.gr