Θετικοί στα νέα μέτρα οι επιχειρηματίες εστίασης, όμως με ένα μεγάλο «αλλά»

0
5
INTIME

Θετικοί στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, εμφανίζονται οι καταστηματάρχες της εστίασης αναδεικνύοντας ωστόσο ορισμένα μείζονα ζητήματα σχετικά με τον έλεγχο όσων εισέρχονται στους κλειστούς χώρους  και τον εμβολιασμό του προσωπικού τους.  

Το Dnews βρέθηκε στο ιστορικό κέντρο της  Αθήνας, πέριξ της Αγ. Ειρήνης και συνομίλησαν με έμπειρους επιχειρηματίες  της εστίασης οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί έγκαιρα. «Οφείλουμε να προστατευτούμε όλοι και οι θαμώνες μας και οι εργαζόμενοι και εμείς αλλά δεν μπορούμε ούτε και θέλουμε να διασταυρώνουμε αν ένας πελάτης λέει αλήθεια για τον εμβολιασμό του»  δηλώνει ο Γ. Ξενάριος.  

«Μόνο  με κουβέντα  και καλή διάθεση  μπορούμε να πείσουμε τους εργαζόμενους μας να εμβολιαστούν.  Σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβω να τους το επιβάλω. Αν θέλουν, ας καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.  Δεν πρόκειται να συγκρουστούμε με τον κόσμο» υπογραμμίζει ο Γ. Αμερικάνος. Αμφότεροι τονίζουν, σε κάθε περίπτωση, ότι οι δράσεις  αυτές θα κριθούν στην πράξη το Φθινόπωρο όταν ο κόσμος θα αρχίσει να μπαίνει μαζικά  στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. 

{https://www.youtube.com/watch?v=BwKTIojJs50}

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που αφορούν το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου – 31 Μαρτίου 2022.

«Είμαι υπέρ του μέτρου, θεωρώ πως όλοι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με ημίμετρα. Όλοι είναι καλό να το κάνουν για να κυκλοφορούμε ελεύθεροι.
Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια μείωση στην κίνηση, το ακούω και από τους πελάτες κάποιοι δεν θέλουν να ελέγχονται. Επίσης δεν έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε ταυτότητες, είναι πολύ δύσκολο, το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι να μας δείξουν το πιστοποιητικό. Όσον αφορά το προσωπικό το 80% είμαστε εμβολιασμένοι. Το ποσοστό που δεν έχει κάνει προσπαθούμε να το πείσουμε με λογικά επιχειρήματα, διότι δεν θελουμε να παμε σε ακραία μέτρα», δήλωσε χαρακτηρίστηκα ο Γ. Ξεναριος.

«Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες στους κλειστούς χώρους εστίασης»

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ. Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν.

{https://www.youtube.com/watch?v=ANhKNoZr4XM}

Ο Γ. Αμερικανός ο οποίος έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου είναι υπέρ των ανακοινώσεων θεωρώντας ότι όλοι πρέπει να προφυλάσσουμε τους συνανθρώπους μας.

«Κατά την άποψη μου σαφώς και πρέπει να εφαρμοστεί το νέο μέτρο, διότι αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν μπει σε μια διαδικασία ψυχικής ηρεμίας. Για τους εργαζόμενους και πάλι και είναι ατομική ευθύνη αν θέλει να κάνει το εμβόλιο ή όχι. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα, υπάρχουν και δικαιώματα δεν μπορούμε να καταργήσουμε τα πάντα. Εάν η κυβέρνηση νομοθέτηση κάτι τέτοιο, τότε θα δούμε τι θα κάνουμε».

Θετικοί στα νέα μέτρα οι επιχειρηματίες εστίασης, όμως με ένα μεγάλο «αλλά»

Θετικοί στα νέα μέτρα οι επιχειρηματίες εστίασης, όμως με ένα μεγάλο «αλλά» Πηγή dikaiologitika.gr