Ρόδος: Μεγάλη διασπορά covid-19 στην κοινότητα εκτιμά ο διοικητής του νοσοκομείου

0
17

Ρόδος: Μεγάλη διασπορά covid-19 στην κοινότητα εκτιμά ο διοικητής του νοσοκομείου

“Έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και αυτό αποδεικνύεται από τα κρούσματα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Θεωρώ δεδομένο ότι έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δ στο νησί μας», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα σε καθημερινή βάση στο νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορονοϊό 32 άτομα, ηλικίας από 23 έως 90 ετών, κατά πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Ρόδος: Μεγάλη διασπορά covid-19 στην κοινότητα εκτιμά ο διοικητής του νοσοκομείου“Αν χρειαστεί θα ανοίξει και άλλη κλινική για ασθενείς covid”, τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου. Προχθές «έφυγε» από κορονοϊό μια 90χρονη γυναίκα ενώ στο νοσοκομείο παραμένει μια γυναίκα διασωληνωμένη, επειδή δεν μπορεί για τεχνικούς λόγους να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς.
Ελαφρά μειωμένα σε σχέση με την Τετάρτη είναι τα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στα Δωδ/σα.
Συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα εντοπίστηκαν 121 κρούσματα από τα οποία, τα 99 στην ΠΕ Ρόδου και από 11 στις ΠΕ Κω και Καλύμνου. Ωστόσο η Ρόδος συγκαταλέγεται στις περιοχές που έχουν υπερβεί το όριο επικινδυνότητας του 3%, καθώς όπως ανακοινώθηκε το ποσοστό ανέρχεται στο 3,57%.
Στο μεταξύ 350 rapid test διενήργησε σε δύο ημέρες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στην Τήλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημάρχου, Μαρίας Καμμά, δεν βρέθηκε θετικό δείγμα.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr